Hem Inredning Annons: Att tänka på när du ska hyra ett förråd?
big easy förråd

Annons: Att tänka på när du ska hyra ett förråd?

av senses.se

Det finns många situationer i livet där man kan behöva lite extra utrymme och Self Storage-branschen har fullkomligt exploderat i Sverige under de senaste åren. När priserna på bostadsrätter når nya nivåer blir det allt vanliga med compact living där säsongssaker såsom skidor etc magasineras i förråd under sommaren. Prisrallyt har även gjort försäljningarna viktigare och i och med det även stylingen. När en lägenhet ska säljas ska det finnas minimalt med saker som då under några veckor måste försvinna för att inte förstöra bilden av det rena hemmet. Detta är bra några tillfällen där det kan vara nödvändiga att hyra förråd. Då förrådsbranschen nu är överfull med olika alternativ kommer här lite saker som kan vara bra att tänka på om du ska hyra förråd. 

Vad ska man då tänka på när man hyr ett förråd? 

1. Bestäm vad du faktiskt behöver ditt förråd till

Ska du besöka förrådet ofta och behöver du ha extra plats för att sortera och t.ex. öppna kartonger i förrådet. Då är såklart närhet till din nuvarande bostad avgörande. Samt att det kan vara bra att hyra ett förråd som är lite större än precis vad som krävs för att få in lådorna. Om du däremot enbart ska ha förrådet för att magasinera diverse ägodelar mellan t.ex. två bostäder kanske du kan hitta ett billigare alternativ som ligger lite längre bort.  

big easy self storage förråd exempel
Foton: Big Easy Self Storage

Självklart är det inte enbart förrådet som ska passa dina behov utan även villkor och upplägg. Är det lång uppsägningstid? Vad är det för öppettider till anläggningen och får du besöka ditt förråd när som helst? Vet du bara vad du ska ha förrådet till blir det betydligt enklare att välja vilken aktör som är bäst för dig! 

2. Jämför priser

Jämför priser och titta då inte enbart på förrådshyran! Det enklaste att jämfört är såklart vilken hyra du kommer betala för förrådet men undersök även på om det är någon startavgift, försäkringspremie, aviavgift eller liknande. Det är oftast de mindre tilläggskostnaderna som gör att det som verkade vara en billigare lösning blir dyrare i slutändan. En annan sak att titta på är vad som krävs från dig som kund för att kunna använda förrådet. Kan du t.ex. använda ett eget lås eller måste du köpa ett dyrt lås på anläggningen där du blir kund? 

hyra förråd big easy

3. Rensa innan inflytt

Särskilt om du ska magasinera ett helt bohag så tänk på att rensa innan. Du betalar för storleken och ju mindre saker du har desto mindre förråd är det som krävs. Så börja med att rensa. 

4. Hur länge behöver du förrådet?

Det är ofta saker står längre än planerat och då kostar det onödiga pengar. Se till att du vet om du ska ha förrådet för en specifik tid och säg då gärna upp det redan vid avtalsskrivningen så att du inte glömmer bort det. Ska det vara löpande så be om en särskild rabatt i utbyte mot att du binder upp dig på t.ex. 12 månader. Då är du såklart en väldigt bra kund och det är inte helt orimligt att du kan få lite extra rabatt.

hyra förråd

Detta inlägg är en annons från Big Easy Self Storage.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_24]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.