Hem SpelPC Recension: Road 96
Silver

Recension: Road 96

av Henric Brandt

Road 96 utspelar sig en alternativ nutid, i landet Petria, där regimen är stenhård. Ett antal tonåringar har försvunnit under desperata försök att korsa gränsen. Nu är det upp till dig att finna en väg ut ur landet utan att dö eller bli tillfångatagen. På flykten möter du många olika karaktärer som både kan hjälpa och förråda dig. Varje interaktion påverkar slutet och ingen spelomgång är den andra lik.

Foto: ©2021 Koch Media - Road 96 - The thieves.
Foto: ©2021 Koch Media

Road 96 påminner vid första anblick lite om spelet Hitchhiker – A Mystery Game, på så vis att du liftar och åker med olika personer som du pratar med på resan. Men där slutar också likheterna. Största skillnaden här är att du kan gå ur bilen och röra dig fritt. Det går även att välja om du vill gå, lifta eller åka buss.

Foto: ©2021 Koch Media - Road 96 - Beautiful night.
Foto: ©2021 Koch Media

Varje val du gör påverkar slutet av spelet och när du åker fast så fortsätter spelet med en annan karaktär och du får möjligheten att försöka hitta en annan lösning. Du möter ett gäng olika figurer och varje möte ger dig mer info och möjligheter till att klara dig över gränsen. Det är vansinnigt spännande när man närmar sig gränsen och det gäller att vara snabbtänkt för att försöka klara livhanken.

Road 96 är välskrivet med bra röstskådespelare i rollerna. Det är mystik, humor och varma möten blandat med sorg, tragik och oro. Spelet ändras varje gång och ingen genomspelning blir därför den andra lik.

Foto: ©2021 Koch Media - Road 96 -The hideout.
Foto: ©2021 Koch Media

Det som drar ned upplevelsen lite är den något aviga spelmekaniken. Du kan röra dig fritt, men när du ska interagera med något så gäller det att du står exakt rätt. Detta leder ganska snabbt till en del frustration. Jag försökte ta mig ut ur ett rum och den mest logiska lösningen gick inte att genomföra så jag letar och letar efter ett alternativ. Efter en hel del irritation så märkte jag av en slump att den mest logiska lösningen ändå var rätt, men det valet gick inte att trigga för att jag stod en halv millimeter fel.

Foto: ©2021 Koch Media - Road 96 - random encounter.
Foto: ©2021 Koch Media

Sammanfattningsvis så är Road 96 väldigt snyggt och innehåller en intressant och välgjord historia. Att spelet hela tiden förändras beroende på dina val gör att omspelningsfaktorn är extremt hög. Det enda som är synd är att spelmekaniken inte är såpass vass som resten av spelet.

Foto: ©2021 Koch Media - Road 96 - another encounter.
Foto: ©2021 Koch Media

Ravenscourt skickade recensionskod av detta spel. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.