Hem SpelPC Recension: Pacific Drive

Recension: Pacific Drive

av Henric Brandt

Pacific Drive utspelar sig 1998 och vår avatar (endast kallad The Driver) kör fram till “zonen”. Där blir han tvingad att välja en omväg genom skogen. Ett starkt ljus teleporterar oss rakt in i den yttre zonen och vår bil totalförstörs. I panik snubblar vi oss genom skogen och där hittar vi en fortfarande fungerande kombi och kontaktas via dess radio av Tobias och Francis. Dessa dirigerar oss till ett garage ägt av Oppy, som motvilligt går med på att låta oss använda garaget. Oppy, Tobias och Francis förklarar naturen av anomalier, inklusive en som kallas “Remnant”, som bebor oorganiska föremål och bildar en psykisk länk med värden, vilket gradvis får värden att bli besatt av föremålet till vansinnespunkt. De drar slutsatsen att kombin är en Remnant och går med på att hjälpa Föraren att separera från den och fly från Zonen.

Foto: ©2024 – Kepler Interactive - Pacific Drive - Inside the car.
Foto: ©2024 – Kepler Interactive

Om handlingen låter förvirrande och annorlunda så är det inget i jämförelse med hur förvirrat allt är till en början i spelet. Det här är verkligen som att spela ett avsnitt av The Twilight Zone.

Pacific Drive är helt ur ett förstapersons vy och där din bil är din enda följeslagare. Ta dig genom en surrealistisk omtolkning av USAs nordvästra del och möt övernaturliga faror när du ger dig in i Olympiska exklusionszonen. I det övergivna garaget som är din hemmabas kommer du att återställa och uppgradera din bil mellan expeditioner. Varje resa ut i vildmarken erbjuder överraskande och udda utmaningar när du kör.

Samla värdefulla resurser och undersök vad som har lämnats kvar i zonen; lös ett länge glömt mysterium samtidigt som du lär dig exakt vad som krävs för att överleva i denna oförutsägbara, fientliga miljö. Spring ifrån stormen och möt konstiga faror i en värld som förändras med varje resa in i zonen.

Din bil är ditt vapen, din följeslagare och ditt enda skydd, så samla resurser för att tillverka ny utrustning och konfigurera din fordon som du vill. Experimentera med olika mods och bildelar för att navigera i ett farligt landskap. Så varför inte se lite cool ut när du gör det?

Spelet har en härligt mystisk stämning och grymt bra originalmusik av Wilbert Roget, samt över 20 licensierade låtar. Lös mysteriet med den Olympiska exklusionszonen, en övergiven forskningsplats i en anomalifylld version av Stilla havets nordvästra del.

Grafiken är vacker och välgjord med helt fantastiska miljöer. Bilen kan du modifiera hur du vill och kan därmed skapa ditt egna unika vrålåk.

Foto: ©2024 – Kepler Interactive - Pacific Drive - Exclusion zone
Foto: ©2024 – Kepler Interactive

Det som är synd med Pacific Drive är att spelmekaniken inte är lika välgjord och häftig som resten av spelet. Först och främst höll jag på att bli tokig på hur jag överhuvudtaget skulle ta mig ur bilen. Det gick att öppna dörren men det gick ändå inte att gå ur. Sedan, som av en slump, kom jag ur bilen. Galet frustrerande. Efter en uppdatering så finns nu en indikation om hur du ska ta dig i och ur bilen, så det har fixat till sig.

Det som däremot är kvar är att indikationen i bild är tvärsemot hur knapparna sitter på din kontroll. Bilden till vänster skriver ut höger bumperknapp och bilden till höger skriver ut vänster. Väldigt konstigt och känns bakvänt bara för att vara bakvänt.

Den största delen av spelet sitter du i din bil och även om det är välgjort med att du måste starta motorn, lägga i växel och så vidare, så stör jag mig på att själva bilkörandet är väldigt basic. Den körglädje som finns i andra spel infinner sig inte och det här är ju verkligen spelet där det behövs.

Foto: ©2024 – Kepler Interactive - Pacific Drive - Hard rain!
Foto: ©2024 – Kepler Interactive

Sammanfattningsvis så är Pacific Drive ett väldigt annorlunda och häftigt spel och hade spelmekaniken varit lika väloljad som resten av spelet så hade betyget helt klart varit högre.

Kepler interactive skickade recensionskod för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.