Hem SpelPC Recension: Goons: Legends and Mayhem

Recension: Goons: Legends and Mayhem

av Henric Brandt

Goons: Legends and Mayhem är en galen blandning av hockey, beat ’em up och allmän galenskap. Du kan spela själv eller online med upp till sex spelare samtidigt. Vårt uppdrag är att rädda Zambonia, ett kungadöme där hockey står i centrum. Du kan välja en av åtta unika karaktärer som är uppdelade i tre klasser: de anfallsfokuserade Skarpskyttarna, de försvarsorienterade Murarna och Vingmännen som kan fokusera antingen på att hjälpa sitt lag eller irritera motståndaren.

Foto: ©2024 – Firestoke - Goons: Legends and Mayhem - Shoot!
Foto: ©2024 – Firestoke

Goons: Legends and Mayhem är härligt färggrant med mjuk och kul grafik. Alla banor är baserade runt hockey men det är verkligen inga vanliga matcher vi spelar. Boss-banorna har sin egen stil och de är inte helt lätta att besegra. Det finns en uppsjö av olika förmågor och specialutrustning att låsa upp under spelets gång och ju mer du får ordning på hur du styr din avatar på bästa sätt desto roligare blir det. Utnyttja din omgivning men se upp för dolda fällor och fiender.

Foto: ©2024 – Firestoke - Goons: Legends and Mayhem - Shoot the fish.
Foto: ©2024 – Firestoke

Goons: Legends and Mayhem ger illusionen av att det här är ett spel utvecklat för barn men så är inte fallet för det är lite för avancerat för att locka de yngre spelarna. Det krävs en hel del skicklighet för att kunna sätta motståndarna på plats.

I story-läget är det även en hel del dialog som är dubbelbottnad och inte riktad primärt till yngre barn. Jag kände att det var alldeles för mycket dialog och jag fann mig själv att klicka bort mycket av den utan att läsa den för jag ville komma vidare till nästa bana.

Det roligaste med Goons: Legends and Mayhem är att spela online med andra spelare. Att spela solo blir efter ett tag ganska enahanda även om banorna är skiljer sig åt.

Foto: ©2024 – Firestoke - Goons: Legends and Mayhem - Crazy!
Foto: ©2024 – Firestoke

Goons: Legends and Mayhem är helt klart utvecklat för handkontroll så om du, som jag, kör spelet på PC så behövs en handkontroll. Spelet är mer eller mindre ospelbart med mus och tangentbord. Jag gav upp det väldigt fort.

Rekommenderad prestanda på din speldator är 16 GB RAM och ett GeForce GTX 1070-kort eller liknande. Det är mycket som sker i bild samtidigt så det gäller att ha tillräckligt med prestanda annars riskerar du att spelet tappar frames och annat ofog.

Foto: ©2024 – Firestoke - Goons: Legends and Mayhem - Ready, Steady Shoot!
Foto: ©2024 – Firestoke

Sammanfattningsvis så är Goons: Legends and Mayhem riktigt roligt att spela ihop med andra men det blir lite samma sak om och om igen när du spelar själv. Det är lite för svårt för de mindre barnen och därmed hamnar spelet lite i limbo då det är för svårt för barn och lite för enkelt för vuxna.

Firestoke skickade recensionskod för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.