Skaldjursrisotto för två personer:

Hacka 2 st scharlottenlökar och 1 vitlök och stek i en klick smör. Lägg i 2 dl risottoris (tex arborio) och blanda ut med 1 pkt saffran. Rör hela tiden om. Häll i 1 dl torrt, vitt vin och låt vinet koka in i riset. Tillsätt 2 msk hummerfond, tre dl vatten och en skvätt grädde. Krydda med salt och peppar. Låt koka ca 15 minuter.

Lägg i 250 g skalade räkor, 150 g musslor utan skal, 250 g kräftstjärtar och 1 knippe upphackad, färsk sparris. Veva ihop och låt stå ytterligare några minuter. Halstra under tiden två färska pilgrimsmusslor i smör (se till att pannan är riktigt het) ca 30 sekunder på varje sida. Salta lite grann och krydda med färsk dill.

Servera måltiden på en bädd av blandsallad och toppa med de halstrade pilgrimsmusslorna och eventuellt några oskalade räkor.

Smaklig måltid!