Hem Film & TV Samtalsämnen som alltid funkar

Samtalsämnen som alltid funkar

av senses.se

Även om vi just för tillfället kanske inte minglar eller går på fest järnet (vi ska inte göra det i alla fall), så kommer den tiden snart tillbaka. Och även i digitala möten måste man ibland konversera och småprata. Att prata väder är kanske det svenskaste som finns, gärna då att klaga på att det är för kallt, för varmt, för blött eller för torrt. Men det finns faktiskt två ämnen som går hem i nästan 100% av fallen och hos 100% av sällskapen. Något i princip alla gillar och är intresserade av.

Vet du vilka?

film popcorn bio hemmamys
  1. Film och TV – vi människor älskar historier! Det har vi alltid gjort genom tiderna. Innan vi kunde läsa själva hade vi historieberättare och shamaner som underhöll oss i stammen. I modern tid har film och tv tagit den platsen framför böcker, särskilt nu som vi har ett oändligt antal streamingtjänster med ett oändligt utbud underhållning. Disney+, Netflix och Viaplay är de största kanalerna i Sverige och att välja något som är aktuellt där är ett ganska säkert kort att få igång diskussionen på ett naturligt sätt.

    Här kan man också lägga in bred underhållning som spel : vare sig det är tv-spel, brädspel, kortspel, turspel (där du kan få tips på casinohuone bonus till exempel) eller andra typer av utmanande pyssel, såsom korsord eller varför inte shack (apropå Netflix och Queen’s Gambit)?

2. Mat – ett annat favoritämne som alla gillar (och som är livsnödvändigt). Nu kan mat vara väldigt individuellt såklart, med individer som går på olika dieter och har diverse preferenser; vegetariskt et cetera. Men en maträtt alla faktiskt har ett förhållande till – och som extremt få tycker illa om – är pizza. ”Vilken är din favoritpizza?”. ”Om du bara fick äta en pizza resten av livet, vilken skulle det vara?”. Vad gäller dryck bör man känna på vattnet först och vara något försiktigare, särskilt kring alkohol, då vissa inte kan eller vill dricka alkohol på grund av olika hälsoskäl.

pizza

När vi ändå är inne på att vara försiktig vill vi ge tips om två ämnen man helt bör undvika i sociala sammanhang: politik och religion. Dessa ämnen är oftast väldigt personliga och starkt, emotionellt laddade, oavsett var man står i frågorna och blir således en mogen grund för konflikter istället för trevligt umgänge med människor man känner mindre bra (givetvis uppmanar vi till djupa och allvarliga diskussioner också, men då med folk man känner väl eller som har ett genuint intresse att dyka ned i komplexa frågor).

Vilka är dina favoritämnen att använda dig av för att bryta isen i nya sammanhang?

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.