Hem Inredning Shark Ninja lanseras i Sverige

Shark Ninja lanseras i Sverige

av senses.se

Amerikanska märket Shark Ninja är relativt okända i Sverige, men i USA och utvalda territorier som Storbritannien så är de en stor aktör på hemelektronik-marknaden. Ihopslaget av bolagen Shark och Ninja så startades allt för cirka femton år sedan av Neil Shah, som idag basar över ett miljardimperium. Dammsugare, köksapparater, rengöringsprodukter, skönhetsprodukter, matlagningstillbehör, grillar och inte minst Airfryers finns i produktsortimentet. Företagets ledord är snabbhet, kvalitet och prisvärdhet och man älskar att få ut sina produkter på TikTok där influencers visar upp dem och gör aktiviteter kring dem.

senses var en av fyra utvalda, svenska stormedier, som blev inbjudna till Europeiska lanseringen av märket som ägde rum på Mallorca i slutet på januari. Där fick vi vandra omkring i solen och smaka på mat lagad i deras utegrillar och Airfryers, se demo av dammsugarnas städförmåga och även köksutrustningen.

Vi började ute att käka lite pizza och grillade räkor tillagade i Woodfire Outdoor Oven. Snabb grillning i IP4-klassade apparater, som kan stå ute året runt, men bör täckas över och med egen lucka för pellets att skapa rök-smak med. Runt 5 000 kronor får man ge för en sådan idag.

Foto: senses.se

Den kommande Flex Breeze är en laddningsbar fläkt, med både fot för utomhus-användning och ”huvudet” kan kopplas loss och användas inomhus på ett mindre bord till exempel. 20 timmar batteritid utlovas, knäpptyst var den och utomhus kan du även koppla den till en trädgårdsslang och få ”mist” som sänker temperaturen upp till fem grader. Kan behövas nu när det blir varmare överallt. Släpps senare i vår och amerikanska riktpriser är 200 USD, vilket med svensk kronkurs och avgifter lär sluta på dryga 2 000 kronor.

Flex Breeze kan vara både stor och liten och kopplas till trädgårdsslangen. Foto: senses.se

Dammsugning kan vara det tråkigaste som finns, men med prylar som Shark IW1611 Detect Pro skaftdammsugare blir jobbet i alla fall lite lättare tack vare självrengörande delar och skaft som kan vika sig för enkel åtkomst under låga möbler. Den automatiska, inbyggda lampan går på när det behövs och lyser upp mörka områden för att hjälpa dig se vart smutsen finns. Runt 4 300 får du ge för en sådan idag.

Foto: senses.se

Shark Ninja är också väldigt stolta över sin robotdammsugare Shark AI RV2001 som till utseende och app liknar Roborock S8 mycket. Shark tillstod att dammsugarens hårdvara tillverkas av tredjepartsutvecklare, men att appen och programvaran (som man kallar AI) är deras egna. Den ska som enda rund robotdammsugare klara städning av hörn 50% bättre än konkursen och även kunna ta sig över trösklar upp till fem centimeter, något som verkligen är Roborocks akilleshäl. Självtömande och ska klara sig 45 dagar på en manuell tömning. Priset på cirka 6 000 kr låter attraktivt om produkten håller vad den lovar, något vi får återkomma till när vi fått vårt test-exemplar.

Shark Hydrovac är en dammsugare med vätska som är parkettens bästa vän. Verkar bli en skänk från ovan för småbarnsföräldrar då denna pryl tar både vätskor, matrester och ”olyckor” som kan ske på golv från småbarn och husdjur. Exakt pris var inte fastställt men räkna med cirka 4 000 kr för denna.

Video-demo av Hydrovac. Foto: senses.se

På det temat så blev mångas favorit Shark StainStriker. En kombinerad spray-produkt och våtdammsugare för möbler och textilier, som fick bort Coca-Cola från en vit fåtölj på nolltid. Släpps senare i vår och pris återkommer vi till (förra generationen gick på strax under 2 000 kr).

Ninja Double Stack Air Fryer kan bli giftig. Airfryers är ett snabbt växande segment och de flesta märken ger sig snart in i leken. Denna modell har två lådor som i sin tur kan delas av en grill, alltså kan du laga till fyra olika maträtter eller tillbehör på en gång. Lägena Air Fry, Max Crisp, Roast, Bake, Reheat och Dehydrate (för att torka svamp till exempel) finns och täcker de flesta behov. Allt du behöver tillsätta är lite vatten eller några droppar olja efter preferens. Kockarna på plats var förvisso inhyrda, men de alla svor på att ugnen inte användes i deras hem längre. 9,5 L kapacitet och lådorna tål maskindisk. Kan bli en kioskvältare när den släpps senare i vår, om priset är rätt.

Roligare och snabbare matlagning med Ninja Double Stack Air Fryer. Foto: senses.se

Och för att bevisa produkternas förträfflighet tillagades kvällens middag på Shark Ninjas egna maskiner. Menyn ser ni nedanför.

Foto: senses.se

Vi ser fram emot att få testa dessa produkter och fler mer ingående och återkommer med intryck och exakta priser så snart vi fått mer info från den svenska grenen av bolaget.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.