Hem Mat Le Grand Roi – perfekt franskt rödvin till grillen
le grand roi vintest senses

Le Grand Roi – perfekt franskt rödvin till grillen

av senses.se

Sommaren 2021 har varit smått underbar, särskilt juli som i princip bjöd på lagom högtryck hela månaden med ytterst lite regn. Den smekmånaden verkar dock vara över då augusti bestämt sig för att regna igen för hela sommaren, men inte hindrar det oss från att njuta av den lilla solen som är kvar och framförallt köra grillen tills det blir för kallt att starta den (när det nu skulle vara?).

Le Grand Roi Côtes du Rhône 2020 (artikelnummer 53032, beställningssortiment) är ett franskt, rött vin från Rhône-dalen som lär vara bekant område även för de mest oinitierade vinkonsumenterna. Här har druvor och vinkonsten odlats i tusentals år, så långt tillbaka som 500 år före Kristus då romarna dominerade stora delar av Europa – särskilt de områden där druvor växte bra (längre norr ut än så var de inte sugna på att erövra…). 60% grenache, 30% syrah, 10% mourvedre och med mindre än 3 gram socker per liter så är detta vin både bra för dig som räknar kalorier och är miljömedveten, då det är ekologiskt och kommer i PET-flaska.

le grand roi vintest senses
Le Grand Roi med grillad mat = succé. Foto: senses.se

PET-flaskan i plast drar ned intrycket av exklusivitet, onekligen, men den fyller ett gott syfte och när man öppnar och häller upp vinet så imponeras man först av den djupa färgen (”oxblod” tyckte någon och det beskriver den bra) och sen av de kraftfulla smakerna. Direkt upphällt är det mustigt och samtidigt rätt strävt. Men efter lite luftande och till bra mat – grill är helt enastående kombination – så träder mjukheten fram, även de mörka bären och kryddigheten. Väldigt bra alkoholhalt också på 14%.

För 89 kr är Le Grand Roi ett alldeles utsökt och prisvärt vin att fortsätta sommaren med och rekommenderas därför varmt till dig som gillar rött och även att stå vid grillen och laga mat.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.