Hem LjudHörlurar Test: HyperX Cloud III Wireless
Silver

Test: HyperX Cloud III Wireless

av Lars Sköld

När vi på redaktionen fick veta att någon av oss skulle få recensera efterföljaren till den omåttligt populära HyperX Cloud II, det vill säga Cloud III, så blev det en dragkamp om vem som skulle få recensera dessa hörlurar.

Min eminenta kollega Henric Brandt fick äran att testa den trådade versionen, HyperX Cloud III, trådade versionen.

Däremot så kommer denna recension handla om den trådlösa varianten, det vill säga HyperX Cloud III Wireless, och den stora frågan är om det är värt att betala 800-900 SEK mer för dessa än den vanliga modellen med sladd?

Foto: senses.se

Om man jämför Cloud III Wireless med Cloud Alpha Wireless så vinner Alpha en jordskredsseger med batteritiden: 120 timmar jämfört med 300 timmar batteritid. Men vad innebär detta egentligen i praktiken för en normal gamer?

Efter att ha spelat intensivt i två veckor och inte laddat än en gång så trycker jag lätt på powerknappen och en trevlig röst berättar för mig att jag har 60% batteritid kvar. Det vill säga i praktiken kanske jag behöver ladda en gång per månad, vilket är mer än okej för mig. Fördelen är även att Cloud III Wireless väger mindre, bland annat tack vare detta.

Och det märks – när man sätter på sig dem för första gången så slås man av hur lätta de är på huvudet.

En annan stor fördel är den otroligt sköna huvudbygeln som sitter perfekt på huvudet.

I och med att jag har spelat med samma vänner de senaste tio åren så får de alltid frågan när jag byter headset: ”Hur låter mikrofonen?”. Utan tvekan har Cloud IIIs en av de bästa mikrofonerna som jag testat. En sak till som jag verkligen uppskattar är att man har tagit bort den lilla tygbollen som bara går sönder efter ett tag (se bild för illustration).

Varför kan man inte ersätta delar på Cloud-hörlurarna? Priseffektivt och miljömässigt. Foto: senses.se

Det sista och viktigaste är ljudet. Nu kör jag enbart på PS5, även om Cloud III Wireless också är kompatibel med PS4 och PC. Henric upplevde ett ganska lågt ljud, något som jag inte hade problem med alls på Wireless-modellen. Jag skulle nästan säga tvärtom. Jag fick oftast dra ner ljudet, för det var så högt.

Däremot är basen inte den bästa.

Något trivialt, som jag verkligen uppskattar, är enkelheten. De enda reglagen och knapparna man har på själva headsetet är power- och volymknappen samt att kunna sätta på och stänga av mikrofonen. Superenkelt, men jag behöver inget mer som konsument.

Foto: senses.se

Nu till den tråkiga delen, och det är priset. Vi har de senaste åren upplevt en galen inflation över hela världen, även i Sverige, samt att vår krona har blivit mindre värd mot både EUR och USD.

Förr i tiden kunde man ta det amerikanska rekommenderade priset och multiplicera med tio, och man fick en bra uppfattning om vad det svenska priset skulle bli.

Cloud III Wireless kostar 169 USD, men i Sverige hamnar priset på 2149 SEK, vilket tyvärr känns dyrt. Med så många konkurrenter på marknaden tror jag att priset kan avskräcka en del potentiella köpare.

Men om man kan nöja sig med att köra trådar så får man ned priset nästan en tusenlapp, till 1300 kr, och man får ändå ett mycket bra headset som är superskönt.

HyperX skickade testexemplar för denna recension. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester.


Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.