Hem LjudHörlurar Test: HyperX Cloud Alpha Wireless
Silver

Test: HyperX Cloud Alpha Wireless

av Henric Brandt

I januari förra året testade jag Cloud Stinger Core Wireless från HyperX och de lurarna fick nästan högsta betyg, då de imponerade stort på mig med sitt fina ljud och sitt oslagbart låga pris. Så när storebror Cloud Alpha Wireless dök upp blev jag väldigt nyfiken på att se hur dessa lurar skulle stå sig mot Cloud Stinger Core Wireless.

Foto: Senses.se - HyperX - Cloud Alpha Wireless - Helbild lurarna med mick.
Foto: senses.se

Redan när jag plockar ur Cloud Alpha Wireless-lurarna ur kartongen så lägger jag märke till vart de extra pengarna gått. Lurarna är rejäla och ser riktigt coola ut. Det lite plastiga utseendet som Core-lurarna har finns det ingen tillstymmelse till här. Kåporna har en snygg, mattsvart finish med klarröda detaljer i stål. Kuddarna är gjorda av memory foam och därmed formar de sig efter dina öron och huvudform. Huvudbandet är skönt vadderat och snyggt konstruerat i läder, med HyperX-logon instansat.

Foto: Senses.se - HyperX - Cloud Alpha Wireless - Närbild huvudband.
Foto: senses.se

Micken är avtagbar och enkel att vrida till rätt position. Ett behändigt puff-skydd följer med och hjälper till så att det inte blir irriterande flås i micken (har spelat en hel del onlinespel och det driver mig till vansinne när jag hör andra spelare sitta och flåsa i micken!). Micken kan du stänga av och på via en behändig knapp på vänster kåpa. På samma sida sitter även På- och Av-knappen, men här har HyperX tänkt till så du lätt kan känna skillnad på knapparna. På den högra kåpan sitter slutligen volymknappen.

Foto: Senses.se - HyperX - Cloud Alpha Wireless - Närbild knapparna
Foto: Senses.se

När jag får lurarna så är de redan full-laddade, så jag sätter på mig dem och kopplar in dongeln i datorn. En röst förkunnar att lurarna är på, att de är uppkopplade och att batteriet är laddat till hundra procent. Batteriet håller enligt tillverkaren i sanslösa trehundra (300) timmar! Under hela min testperiod gick batteriet bara ned en, enda ynka procent och det var ett rejält antal timmar film och spel som jag testade; så jag kan intyga att batteritiden verkligen är episkt bra.

Foto: Senses.se - HyperX - Cloud Alpha Wireless - Närbild volymknapp
Foto: Senses.se

Fast allt det jag har tagit upp hittills är i det närmaste ointressant, eller kanske ”nice to have”. Det viktigaste med ett par hörlurar är ju faktisk hur de låter. Jag testar dem först genom att se på film på min Macbook Pro; då lurarna har DTS HeadphoneX Spatial Audio så skapar de en tredimensionell lyssnar-upplevelse. Surround-ljudet är faktiskt riktigt imponerande. Jag såg slutstriden i Avengers: Endgame och ljudbilden blev sanslöst bra! Inte nog med att surround-känslan fanns där, utan Cloud Alpha Wireless bjöd även på den bästa basen jag har hört på länge. Dialog och actionsekvenser blev till en mycket angenäm lyssnarupplevelse.

Cloud Alpha Wireless fungerar tyvärr inte till Xbox, då de inte lirar med hur ljud via USB skickas, men de funkar perfekt till Playstation 4, Playstation 5 och till din PC. Mitt nästa test var att köra lite Evil Dead: The Game online. Jag upplevde inga som helst problem med ljudöverföringen, varken i fråga om att lagg eller buggar – och detta är nog tack vare 2,4 GHz Wi-Fi. Även här får det simulerade surround-ljudet jobba och det fungerar verkligen överraskande bra. Lurarna är otroligt bekväma, även om de är lite tyngre än andra lurar jag har testat.

Cloud Alpha Wireless har några dock några få nackdelar. Det ena är att de inte stöder trådlös parning via Bluetooth, detta skulle göra dem ännu mer flexibla och därmed även fungera till din telefon och till din Nintendo Switch, till exempel. Sen tycker jag det är konstigt att dongeln är av USB-C-typ utan den gamla, stora USB-A-standarden. Ett par nya lurar som dessa borde vara anpassade för moderna laptops och istället ha en adapter till old school-USB så att de funkar i din Playstation, då den är mer stationär.

Sammanfattningsvis så är jag ändå väldigt nöjd med Cloud Alpha Wireless från HyperX; batteritiden är helt sanslös, ljudet är imponerande och komforten är superskön. Men då det saknas Bluetooth, dongeln känns lite föråldrad och priset är rejält mycket högre än lillebror Cloud Stinger Core Wireless så blir totalbetyget något lägre – men ändå med en varm rekommendation.

HyperX skickade testexemplar för denna recension. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.