Hem Film & TVBlu-ray Recension: Avengers – Endgame (UHD)
avengers uhd 4k senses.se Guld

Recension: Avengers – Endgame (UHD)

av Henric Brandt

Att jag gillar Avengers: Endgame är ingen hemlighet, för er som läste min bio-recension av den i våras. Men att uppleva filmen igen i Ultra-HD 4K och Dolby Atmos var en upplevelse utöver det vanliga.

Avengers: Endgame är en film som har tusentals visuella effekter och därmed har filmskaparna lagt ner en massa tid på pyttesmå detaljer. I Ultra HD 4K så kan du uppleva filmen såsom den var tänkt att upplevas: med kristallklar bild, perfekt färgåtergivning och en kolsvart, krispig svärta. Satt hela filmen och fånlog av lycka.

Ljudet i Dolby Atmos uppvisar också perfektion. Dialogen är fullt hörbar och välbalanserad och sen – när hjältarna börjar slåss och saker explodera så behöver du inte kasta dig mot kontrollen. Visst det är högt och basen jobbar på, men det är inte så att tavlorna åker av väggarna för att balansen mellan dialog och action är fel. Surround-effekterna är också av toppkvalitet och det här blir således en väldigt omslutande filmupplevelse.

Det enda negativa som jag kan ta upp om Avengers Endgame på UHD är att de så kallade ”dokumentärerna” som följer med på skivan är helt bedrövliga. De berättar om karaktärer som vi har följt under tio år som om vi aldrig sett dem förut. Det finns inte en enda dokumentär om exempelvis hur man gjort effekterna; det är verkligen en förlorad konstform att göra bra bakom-kulisserna dokumentärer. Det finns en blooper-reel och en del bortklippta scener också. Konstigt nog finns inte Hulken-scenen med, som Disney lade till som extra i slutet på biovisningarna för att knäcka Avatars biointäkter och rekord och ta över box office-kronan.

Sammanfattningsvis så kan en filmupplevelse inte bli större än så här, världens mest inkomstbringande film visar återigen vart skåpet skall stå. Så även om dokumentärerna är kassa så ville jag inte att de skulle sänka min lycka och därmed så blir betyget full pott och ett solklart måste!

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.