Hem LjudHörlurar Test: HyperX – Cloud Stinger Core Wireless
cloud stinger core wireless Guld

Test: HyperX – Cloud Stinger Core Wireless

av Henric Brandt

Det finns ett antal olika spelkonsoler på marknaden, därmed finns det en uppsjö av tillbehör som fungerar bättre eller sämre till dem. Jag var djupt imponerad av SteelSeries Arctis 9X när jag recenserade dem för ett år sedan (och är i en helt annan prisklass än dessa, mer än dubbelt så dyra), men de är skapade för Xbox One och funkar inte alls till Playstation. Så när Cloud Stinger Core Wireless från HyperX dök upp, anpassade för Playstation 4 och Playstation 5 så blev jag intresserad.

HyperX Cloud Stinger Core Wireless Hörlurar med USB-dongle. Foto: Senses.se
Foto: senses.se

När jag plockar upp Cloud Stinger Core Wireless-lurarna ur kartongen så imponeras jag direkt av hur lätta de är, men i samma andetag känns de inte plastiga eller sköra. De ger verkligen ett gediget intryck och när jag sätter dem på huvudet så är de extremt mjuka och sköna. Micken viker man ned och när den är i detta läge så är den på och i uppvikt läge är den av. Enklare än så kan det inte bli. Micken är brusreducerad och har därmed väldigt bra och tydligt ljud.

HyperX Cloud Stinger Core Wireless Hörlurar med utfälld mick. Foto: Senses.se
Foto: senses.se

Du kopplar in hörlurarna till ditt Playstation med USB-dongeln och direkt tar lurarna då över allt utgående ljud. Du kan höja och sänka volymen på kåpan och en signal säger till när du nått maxnivå. Jag börjar med att testa dem med att spela Darq då jag har en tydlig minnesbild av hur det låter och där det finns stor spännvidd mellan högt och lågt. Det är direkt ett rent och omslutande ljud; när världen börjar rasa i spelet och basen kickar in så sprider sig ett stort leende på mina läppar. Det är verkligen riktigt bra ljud i dessa lätta och smidiga hörlurar!

Jag fortsätter testet med att lira lite Spider-Man för att jag vill se hur dialog beter sig. Samma sak här – toppen-kvalitét, hur tydligt som helst. Batteriet håller, enligt tillverkaren, cirka 17 timmar och de indikerar smidigt med rött blinkande ljus när de är nere på under 20 procent batteritid kvar. Hörlurarna funkar även medan de laddar, så det är inga problem med att du måste sluta spela.

HyperX Cloud Stinger Core Wireless Hörlurar närbild reglage. Foto: Senses.se
Foto: senses.se

Räckvidden är imponerande och det är varken lagg eller brus i lurarna, tack vare 2,4 GHz trådlösa anslutningen som dongeln fixar. Du kan även koppla in dem till din dator och de funkar lika bra till PC som till Mac. Det enda negativa jag kan komma på med Cloud Stinger Core Wireless är att det saknar Bluetooth. Bluetooth är enklare att koppla in, men ofta sämre ur lagg och räckviddsynpunkt. 2,4GHz wifi-radio har dock priset att du hela tiden blir beroende av att ha USB-dongeln inkopplad för att få lurarna att fungera – och det är ytterligare en pryl som lätt kan försvinna om du har barn eller husdjur, samt om du kopplar in och ur den. Det dade varit smidigt med en förvaringsplats i eller kring lurarna för denna tingest.

HyperX Cloud Stinger Core Wireless Hörlurar USB-dong installerad i en Playstation 4 Närbild. Foto: Senses.se
Foto: senses.se

Sammanfattningsvis är jag djupt imponerad av komforten och ljudkvaliteten i Cloud Stinger Core Wireless, särskilt med tanke på den extremt attraktiva prislappen som är under halva priset mot vissa konkurrenter i samma klass. Detta är snygga, trådlösa hörlurar med grymt fint ljud – så de blir såklart ett måste för dig som vill ha bra ljud till PS4 och PS5 och nya referenser i prisklassen.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.