Hem SpelPC Recension: Darq
Guld

Recension: Darq

av Henric Brandt

Uppdatering: Nu finns recensionen av Darq på next-gen också (Playstation 5 / Xbox Series X).

Ett av mina absoluta favoritspel i pussel-genren är Inside, som jag anser är ett av de bästa spel som någonsin har släppts (blev också Året Spel på senses 2016). Kombinationen story och smarta pussel med enkel och genial spelmekanik är en svårslagen kombination.

Darq PS4
Pressbild: Unfold Games

Jag har recenserat ett antal spel genom åren som jag trott skulle vara utmanare, men inte hittat ett enda spel som har haft en suck.

Tills nu.

Darq är ett kolsvart spel med riktigt skön och läskig stämning. Det är som en mardröm som aldrig tar slut där du för din färgfattiga avatar genom mängder av pussel. Det finns fiender överallt och du har inget att försvara dig med, förutom din list.

Redan när jag startar Darq blir jag fast: musiken, looken och ljudeffekterna drar in dig i vår huvudkaraktärs mardröm. Precis som i Inside har du inte många knappar att hålla reda på, men det gäller ändå att hålla tungan rätt i munnen för att det blir rätt klurigt när du kan gå uppför väggar, ändra hela rum med en knapptryckning eller förflytta dig i 180-grader och se en annan sida av samma gata.

Darq PS4
Pressbild: Unfold Games

Pusslen känns väldigt nyskapande och roliga. Du sparar på dig olika saker som du kommer att behöva använda på andra ställen. Till en början är det ganska lätt, men det blir svårare och klurigare ju längre du kommer.

Det som verkligen är ett plus med Darq är att det faktiskt är riktigt genuint skrämmande på sina ställen. Det finns ett pussel som ser ganska lätt ut på ytan – men när du börjar att fixa med det så börjar kameran snurra och till din fasa så är det ett monster som närmar sig bakifrån. Du måste lösa pusslet innan det hoppar på dig. Problemet är att kameran snurrar hela tiden, så det är lättare sagt än gjort!

Darq PS4
Pressbild: Unfold Games

Även om Darq är svårt så är det samtidigt hela tiden roligt och man vill bara köra en gång till; igen och ingen. Darq är verkligen ett spel som är lätt att plocka upp men sjukt svårt att lägga ned. Glädjande nog finns det även två stycken matiga DLC till Darq att ladda ner också.

Sammanfattningsvis så är detta ett solklart måste, anser jag. Darq är roligt, spännande och vanebildande. För en otroligt billig peng så kan ett av årets roligaste spel bli ditt!


Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.