Hem LjudHörlurar Recension: Corsair HS80 MAX
Silver

Recension: Corsair HS80 MAX

av Cenny Bjurvén

Idag tar vi en titt på Corsair HS80 Max Wireless, de stilrena gaminglurarna som även passar för daglig användning samt på jobbet, som till exempel digitala möten.

Om ni har följt mina tidigare recensioner av elektronik vet ni vad jag brukar börja med; nämligen förpackningen. Jag vill påstå att Corsair har tagit efter andra tillverkare på ett positivt sätt och anammat ”less is more”-konceptet. Ytterhöljet på förpackningen är stilrent och har näst intill ingen reklam. Själva lådan som lurarna kommer i måste vara bland det snyggaste jag har sett på ett tag. En svart låda med blank och matt finish för att urskilja Corsair-logotypen, vilket gör lådan galet elegant.

Foto: senses.se

Corsair HS80 Max Wireless har en klassisk, vit och stilren design med en silikonbelagd aluminiumhuvudbåge och ett flexibelt huvudband som lätt justeras för bästa passform. Öronkåporna kan roteras 45 grader i huvudbågen så att man kan lägga ned dem platt på bordet, till exempel för att inte förstöra finishen på lurarna. Detta säkerställer också att du får en optimal passform då alla individers huvudform är olika. Öronkåporna har också memory foam som formar sig efter just ditt huvud så att de omsluter hela ljudbilden till öronen samtidigt som de ger mycket hög bekvämlighet vid användning. Om vi ändå pratar om användning, hur är då batteritiden? Batteritiden är cirka 24 timmar med RGB-belysningen på och hela 65 timmar om du stänger av den! Om du mot förmodan bara använder bluetooth är batteritiden upp till 130 timmar. Ja, du läste rätt, 130 timmar! Det är helt vansinnigt.

Foto: senses.se

Lurarna är mycket enkla att använda, då de för det första bara har fyra reglage: power, volym, bluetooth och den vikbara bommikrofonen som mutas i uppfällt läge och aktiveras när du fäller ned den. Därefter kan du antingen välja att använda dem enligt plug and play-metoden eller skräddarsy ljudbilden just för dig med Corsairs egen app ”Icue”. Jag rekommenderar starkt att du tar dig tid att ladda ned appen och anpassa ljudbilden efter din smak, för att få den absolut bästa ljudupplevelsen. Jag upplevde att plug and play-ljudet direkt ur lådan var ganska mediokert, för att vara ärlig. Och ska vi vara helt ärliga – vilket vi ju är – har väl aldrig någon klagat på ett personifierat ljud med så djup bas att även Barry White skulle ligga i lä? Ett annat stort plus är att lurarna stödjer Dolby Atmos.

Foto: senses.se

Jag kommer inte gå igenom appen (Icue) så mycket, och ni undrar säkert varför? En helt rimlig fråga som jag bara kan svara på så ärligt jag bara kan, och det är att du inte kan göra så mycket med den. Det man ska lyfta fram är att du kan skräddarsy ljudet efter din personliga preferens och att du kan ställa in RGB-färgen som pryder Corsair-logotypen på öronkåpornas utsida.

Men för att sammanfatta detta, om du vill testa dessa lurar rekommenderar jag starkt det, du kommer inte bli besviken. Detta är ett par suveräna lurar för den prisklass de ligger i och har en komfort som gör dem riktigt bekväma att använda även under längre stunder.

Corsair skickade recensionsexemplar för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester, utan vi skriver alltid oberoende med er läsare och konsumenter i fokus.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.