Hem LjudHörlurar Test: Moto Buds+

Test: Moto Buds+

av senses.se

När Motorola nyligen lanserade uppdaterade modeller inom sitt mobiltelefonsortiment lanserade de samtidigt Moto Buds+. Lurarna är inte Motorolas första TWS-lurar, men denna gång har de slagit sina påsar ihop med Bose vilket naturligtvis väckte vårt intresse. När vi öppnar kartongen möts vi av ett elegant och stilrent etui innehållandes ett par lika stilrena och diskreta hörlurar. Ganska snabbt in i testet stod det tydligt var styrkorna låg och var det haltade. Men oavsett så är Bose fotavtryck tydligt.

Första intrycket av Moto Buds+

Moto buds+ är sammanfattat ett par enkla lurar och känns som en lyxig variant av hörlurar du kanske får med när du köper en mobiltelefon. De utmärker sig inte med några utstuderade öronpluppar eller hörseltest utan är snarare ett tillbehör, varken undermåligt eller glänsande. De levererar i stort det du som användare behöver utan att förvåna.

Kontrollerna består av touchknappar på vardera hörlur där alternativen att justera är begränsade till 2-tryck, 3-tryck och lång-tryck. In-ear avkänning är inkluderad och hitta mina hörlurar består endast av att hörlurarna ger ifrån sig ett ljud så att du kan hitta dem i din närhet. EQ erbjuder manuell inställning (som är förvånansvärt detaljerad) och fyra, förinställda alternativ. Ovanpå det fyra lyssningslägen som du inte kan justera och sedan är inte det inte mer under huven.

Men allt detta fungerar precis som det ska utan minsta problem så känslan blir att Motorola har satsat på att hålla denna del enkel och istället lägga krut på annat. Exempelvis ljudet, för det är en av de stora njutningarna.

Moto Buds+
Foto: senses.se

Vad är Moto Buds+ bra på?

Ljudbilden

Buds+ är bra på flera saker helt klart och ljudbilden är en av dem. Sound By Bose innebär enkelt att Bose certifierat ljudbilden och resultatet är alldeles utmärkt. Du får en tydlig och balanserad ljudbild som hanterar alla genrer utan problem. Det är en väldigt intim ljudbild som med bravur framhåller vackra detaljer i exempelvis piano och cello stycket No.3 Larghetto – ”Van Dieman´s Land. Moto Buds+ har inte heller några problem med att få upp ett härligt tryck när baskaggar och tung bas mullrar fram i Michael McCann – Watchtower.

Genomhörningen

Hittills har den bästa genomhörningen vi hört funnits i Sony WF-1000XM4 och i ärlighetens namn får kronan stanna kvar där. Men Moto Buds+ ligger oväntat hack i häl. Otaliga hörlurar har erbjudit genomhörningsalternativet utan att kunna leverera, vilket för oss – som går igenom flertalet lurar varje år – är något av ett mysterium. Det som genomgående saknas är tillräckligt med diskant för att kunna uppfatta omgivningen och här gör Moto Buds+ ett riktigt bra jobb.

Samtals-headset

Denna funktion är också vanligt förekommande men det är sällsynt att den är tillräckligt bra för att du ska kunna förlita dig på den vid varje samtal. Ett riktigt bra exempel på just denna funktion fann vi hos Shokz Open Fit och nu också hos Moto Buds+. Hörlurarna gör ett riktigt bra jobb där din motpart hör dig tydligt utan att du behöver justera hit och dit eller tillslut ge upp och växla över till telefonen.

Moto Buds+
Foto: senses.se

Vad kan Moto Buds+ utveckla och förbättra?

Vi väljer formuleringen noggrant därför att inget är speciellt dåligt. Vi hittar däremot ganska många delar som vi saknar och även vissa brister. Exempelvis saknar vi 1-trycks funktionen så att man fullt ut kan styra sina lurar. Vidare måste du ha båda hörlurarna i öronen för att de olika genomhörningsalternativen ska vara aktiverade. Etuiet använder sig av en ljusdiod för att kommunicera batteristatus och det gäller endast etuiets status vilket gör att du måste in i appen för att veta hur det ligger till med själv hörlurssnäckorna.

Hörlurarna är relativt känsliga för plötsliga tryckförändringar (exempelvis bussdörrar som öppnas eller stängs) vilket i längden blir lite irriterande. Vi har hört värre, men även bättre. Och sist ut saknar vi att kunna justera nivåer på genomhörning eller brusreduceringen, som dessvärre är helt ok, men inte mer än så.

Så sammantaget är det inget fel på det som finns på plats (nästan) men förbättringspotential finns på flera ställen.

Moto Buds+
Foto: senses.se

Kontentan Moto Buds+

Det vi har försökt att kommunicera med Moto Buds+ är att de är bra på det som man valt att inkludera. Det gör dem till ett par nästan perfekta tillbehör till din telefon, men långt ifrån något som glänser och sticker ut. Priset för Moto Buds+ ligger på 1 500 kronor vilket vi tycker är i högsta laget, även med Bose-certifieringen. Hörlurarna levererar en bra ljudbild och du får med det mest väsentliga, men för 500 kronor mindre får du ett par Soundcore Liberty 4 NC vilka är långt mer tekniskt kompetenta och erbjuder en lika bra ljudbild.

Slutklämmen blir således att får du dessa på köpet med en telefon eller till ett bra rea-pris är dessa ett par perfekta reservlurar, men de platsar inte som ett par primära lurar. I alla fall inte till fullpris.

Motorola skickade recensionsexemplar för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester, utan vi skriver alltid oberoende med er läsare och konsumenter i fokus.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.