Hem SpelPlaystation 5 / PS5 De hetaste, första spelen till Playstation 5
playstation 5

De hetaste, första spelen till Playstation 5

av senses.se

Under Sonys Playstation 5-reveal event förra veckan visades inte mindre än 27 trailers upp för lanseringsspel (eller spel som är helt bekräftade, vissa kommer inte direkt vid lansering utan senare in på 2021). Vi på senses ger er höjdpunkterna, i bokstavsordning (glöm inte att klicka på kugghjulet och välja högsta upplösning och frame rate som du kan få):

Astro Rescue Bot är ett av de mest populära spelen på Playstation VR (som tyvärr blivit allt mindre använt på redaktionen pga allt krångel med sladdar och bristande stöd för HDR). Astro’s Playroom på PS5 kommer inte att kräva VR, utan är ett sympatiskt plattformsspel som ska dra nytta av Dual Sense-kontrollern. Men kanske kan spelet även göra att vi får en ny version av PSVR utan sladdar och med stöd för alla grafikformat PS5 kommer att stödja?

De bestialiskt svåra Souls-spelen, från japanska From Software, har en stor följeskara ute i gamer-stugorna och Demon’s Souls – en av de ursprungliga klassikerna – kommer alltså i PS5-remake.

Från Arkane (Dishonored– & Prey-studion) och Bethesda får vi mer i samma stil i Deathloop på PS5. Teleportering och action i FPS väntas och det bjuds på generöst med gameplay i trailern ovan.

Destruction AllStars kanske kan mätta allas vår ”apetite for destruction” med sitt galna gladiator-upplägg där det gäller att köra bilar och krocka så många av dessa som möjligt?

Bethesda slår sina påsar ihop med Resident Evil-skaparen Shinji Mikami och ger oss GhostWire: Tokyo, ett Dishonored-doftande FPS med väldigt ”japanska” och övernaturliga cyberpunk-inslag.

Godfall är ett hederligt hack’n-slash-spel i bästa God of War / Diablo-stil. Trailern är tydligen ”early work” så därför imponerar inte tekniken så värst (rätt hemsk bilduppdatering) men spelgenren kan vara riktigt kul, om den görs bra.

Gran Turismo brukade vara en stor Playstation-säljare för dryga 20 år sen, i formatets begynnelse (svenska popbandet The Cardigans spelade det så mycket på PS1 i sin turnébuss att man uppkallade hela albumet och titellåten efter det Gran TurismoMy favorite game). Nu kommer sjunde inkarnationen på PS5 och det ser onekligen läckert ut. Av trailern att döma verkar spelet komma förberett för 60 fps. Men frågan är om det blir i 4K?

Grand Theft Auto V (GTA V) är ett kanonbra spel, men frågan är om det håller för ytterligare en nyutgivning på en tredje Playstation-generation? Tiden får utvisa, spelet är fortfarande bra och väldigt populärt online och kanske tillför PS5-porten något som motiverar ett tredje inköp? Läs testet på senses.se så får du svar när det är dags.

Horizon Zero Dawn var ett mästerverk på PS4 och givetvis får vi se mer av vår hjältinna Aloy och hennes äventyr i den post-apokalyptiska robot-stenåldern på nästa generation, i uppföljaren Horizon 2: Forbidden West. Spelet ser återigen svidande vackert ut.

Kena: Bridge of Spirits är ett indie-spel och verkar påminna en del om den gamla Xbox 360-klassikern Kameo: Elements of Power. Vi gillar plattformsäventyr, så vi hejar på det.

Marvel’s Spider-Man: Miles Morales är ingen uppföljare, utan en DLC-story till 2018 års bästa spel, Spider-Man. Här får vi följa den alternativa Spindelmannen Miles Morales (efter alla alternativa universum och tidslinjer som etablerades i filmen Into the Spiderverse) och får ”på köpet” också en remaster av det suveräna originalspelet, optimerat för att utnyttja PS5 (räkna med många sådana remasters från PS4-eran – men ingen tvingar oss att köpa dem såklart. Schysstast vore dock om Sony – likt Xbox Series X meddelat att man gör – automatiskt uppgraderar användares inköpta PS4-versioner till nya generationen, åtminstone om de är inköpta samma år.)

Oddworld var en AAA-titel på Playstation då det begav sig för drygt 25 år sedan. Nu är det sorterat under ”indie” och ges ut av en liten studio. Lika snyggt och tokroligt verkar det ändå bli när vi får bekanta oss med Oddworld Soulstorm, fyra generationer senare.

Oklart exakt vad Pragmata, från Capcom, kommer att vara för spel men det beskrivs som ”tankeväckande” och ”oliktänkande”. Vi får väl se vad det innebär i praktiken.

Project Athia är arbetsnamnet på Square Enix nya action-äventyr med kvinnlig protagonist, som påminner om både Horizon, Tomb Raider och Hellblade i stilen. Verkar spännande, men dröjer en bit in på 2021.

Studion Insomniac Games, som tävlar med Naughty Dog (Last of Us) och Sony Santa Monica (God of War) om att vara Sonys allra bästa Playstations-studio. De har verkligen inte legat på latsidan inför PS5-releasen. Förutom Miles Morales DLC:n bjuder de oss också ett nytt Ratchet & Clank-spel! Ratchet & Clank: A Rift Apart skickar våra hjältar kors och tvärs igenom intergalaktiska rifts genom tiden och av trailern att döma blir det ett action-äventyr olikt allt annat – med kvinnlig, spelbar Lombax också. Vi jublar, slår volter och dreglar över den overkligt snygga grafiken! Detta är kanske PS5:ans just nu hetaste spel, i vår bok (med en liten oro för frame-raten, som verkar kämpa något i den mycket tidiga trailern? Vi hoppas såklart på 60 fps).

På tal om Shinji Mikami; skaparen av Resident Evil är sen länge bortkopplad från sin spelserie som numera drivs helt av utgivaren Capcoms interna team, men givetvis får vi ett nytt spel till next-gen. Resident Evil: Village kanske kommer att skrämma oss lika hårt som Resident Evil 7 gjorde i VR?

Finska Housemarquee knockade oss med arkadperfektion på PS4 i spel som Resogun och Nex Machina. Genren blev dock för smal för den finska utvecklaren att överleva på och nu är det tredjepersonvy och action-äventyr-rollspel som gäller. Vi tror på deras talang och hoppas det Mass Effect-klingande Returnal på PS5 blir en triumferande återkomst.

Little Big Planet-stjärnan Sackboy får också ett eget äventyr på PS5 i Sackboy – A Big Adventure som dofta lite Super Mario 3D. Verkar också komma förberett för 60 fps och lokal co-op, vilket kan lyfta den inte fullt så imponerande presentationen för en next-gen-titel.

Solar Ash har en skön och unik, grafisk presentation och vi hoppas att indie-spelet blir lika kul att spela som det ser ut i trailern ovan.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.