Hem SpelPlaystation 5 / PS5 Ordkriget kan börja – vilken next-gen-kontroller verkar bäst?
Dual Sense vs Xbox Series X

Ordkriget kan börja – vilken next-gen-kontroller verkar bäst?

av senses.se

I år blir det (förhoppningsvis) ny konsolgeneration, med Playstation 5 och Xbox Series X (facit: det blev det, klicka på länkarna för recensioner). Ännu vet vi inte hur COVID-19 kommer att påverka planerna att lansera ”inför julhandeln 2020” (gissningsvis, november), men så länge ingen av de två jättarna senarelägger, så vägrar även den andra göra det – även om vi tror efterfrågan kan bli något lägre, beroende på vad det kostar och hur hårt corona kommer att slå mot ekonomin.

Nu är ordkriget igång, och Sony verkar tänka mest nytt kring sin DualSense-kontroller (som vissa hävdar ser ut som en Controller S i ett linne..) medan Xbox kör mer traditionellt och verkar ändra väldigt lite på sitt koncept (i alla fall på utsidan). Men man behåller AA-batterierna, något vi på senses tycker suger. Ja, det ger viss frihet att byta, men mecket att ha laddade batterier till hands känns sämre än att ladda kontrollern medan man spelar (om man nu glömt ladda den), via kabel. Funktionsmässigt verkar de annars rätt lika, med haptisk feedback och Xbox får en förbättrad D-pad medan Dual Sense behåller det interna batteriet. Och båda får, såklart, USB-C.

Dual Sense vs Xbox Series X

Förra Xbox marketing-chefen, Albert Penello (som numera jobbar på Amazon) tycker DualSense verkar ”cool, dyr och bekväm”, men är orolig för att den bara passar folk med mindre händer. Samt om den funkar med VR och är bakåtkompatibel med PS4, något vi inte riktigt fattar vitsen med.

Vilken kontroller tror DU kommer att bli bäst, när de nya konsolerna släpps?

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_20]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.