Hem SpelPlaystation 5 / PS5 Sony avslöjar Playstation 5 (utseendet och spelen, inte priset)
ps5 reveal

Sony avslöjar Playstation 5 (utseendet och spelen, inte priset)

av senses.se

Uppdatering: Playstation 5 är numera släppt och vi har såklart recenserat maskinen här.

Igår höll Sony sin försenade online-presentation av kommande Playstation 5 (du kan se den i sin helhet i videon ovan). Maskinens design avslöjades och av de första reaktionerna på nätet att döma så var det många likes på den futuristiska lådan – även om vissa också tyckte den såg ut som en jätterouter (från yttre rymden, vill vi tillägga).

Vi fick veta att PS5 i första vändan kommer i två utföranden – en med och en utan UHD 4K-läsare, Digital Edition (givetvis vill du ha med, så du kan njuta alla grymma filmutgåvor på din 4K-tv). Det visades också upp ett gäng kommande spel (mest trailers) och berättades att vi får GTA V i en tredje inkarnation på PS5 (PS3-spelet släpptes ju uppdaterat till PS4 för sex år sen). Andra spel man visade upp var ett nytt Spider-Man: Miles Morales, Gran Turismo 7 och Resident Evil: Village.

Vad som däremot inte avslöjades var pris och exakt releasedatum (fortfarande ”inför julen 2020”, vilket vi gissar är november i år). Häromdagen florerade rykten – som man måste ta med stora säckar salt – att Amazon ”råkat” läcka ut priser på 760 $ för en PS5 med 2TB SSD (någon slags uppgraderad version alltså, då basmaskinen endast har 860GB SSD). Det skulle med svensk moms och kemikalieskatt innebära nära 10 000 kr. Detta pris är mycket osannolikt i vår bok, då blir maskinen synnerligen svårsåld till andra är de värsta hard-core-fansen. Däremot kan vi nog räkna med att priset blir något högre än den allmänt gissade nivån 5 000 kr och att detta kan vara ett bra sätt att höja (sänka?) förväntningarna så att 6 500 kr ändå känns ”billigt”.

Vad tycker du om PS5-designen och vad tror du prislappen hamnar på? Kommentera gärna i fältet nedan!

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.