Hem Ekonomi Sugen på ny gamingdator?

Sugen på ny gamingdator?

av senses.se

Går du i tankarna om att skaffa en ny gamingdator, men vet inte riktigt vart du skall börja? Vi kommer gå igenom några punkter för att underlätta det för dig.

Vad är en gamingdator?

En gamingdator är helt enkelt till för att kunna spela dina favoritspel. Gamingdatorer kan vara antingen en stationär eller en gaminglaptop. Om du planerar på att resa runt lite så kan en laptop vara värt det, dock så är en gaminglaptop lite tyngre än en vanlig laptop. Skall du enbart använda datorn hemma så rekommenderas det att skaffa en stationär dator, det är oftast billigare och bättre prestanda. 

Vad för spel och kvalité vill du ha?

Innan du skaffar en dator så är det bra att veta vad för spel du tänker spela. Om du bara skall spela lite enklare spel som Minecraft eller Hearthstone så behöver du ingen värstingdator och du kan då komma undan betydligt billigare. Om du vill däremot spela dem senaste speltitlarna med bästa grafiken så kommer kostnaden springa iväg fort. Så tänk noga på vilka spel du är intresserad av och anpassa datorn för dem spelen. 

Bygga egen eller köpa färdig?

Om du är lite teknisk av dig och gillar att sätta ihop saker och ting så kan jag rekommendera att bygga själv, det kan vara lite knepigt att lista ut vilka delar som passar och det går alltid att rådfråga en datorbutik som komplett. Nackdelen med att sätta ihop datorn själv är att du behöver lite verktyg och tid för att sätta ihop datorn. 

Enklast är att köpa en färdigbyggd dator, det brukar bli några hundralappar dyrare, dock så fungerar den direkt och allting är installerat, det är bara att börja spela. En fördel är att skulle det krångla så kan du alltid ta kontakt med butiken du har köpt datorn ifrån.

Hur mycket kostar en gamingdator?

Kostnaden kommer bero på lite olika faktorer, om du nu har bestämt dig vad för typ av spel du kommer spela så rekommenderar vi att du anpassar ditt köp efter ditt intresse. 

Du kan få tag på en bra billig gamingdator för 10 000 kronor som kommer kunna spela nästan allt, kanske inte på högsta inställningarna, men det kommer fungera. Är du ute efter det absolut bästa så kan du räkna med att få lägga 2 till 3 gånger så mycket mer, dock så kommer du ha en dator som kommer kunna spela det bästa i några år innan du behöver ens tänka på att uppgradera.

Det är inte alla som har flera tusen kronor liggandes hemma, det finns möjlighet att ta ett privatlån för att kunna uppgradera eller skaffa en gamingdator. Du kan klicka här om du vill jämföra lån och se över dina möjligheter. Gaming är ett sätt för många att slappna av efter en lång arbetsdag, så det kan vara värt en investering för dig själv.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_20]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.