Hem SpelPC Recension: The Gap

Recension: The Gap

av Henric Brandt

I spelet The Gap spelar vi som Joshua, en neurovetenskaplig forskare som är på jakt efter ett botemedel för en sällsynt sjukdom som härjar i hans familj. Sjukdomen äter långsamt upp minnen, löser upp personens förstånd och personlighet. Familjens kamp återspeglas genom minnen från deras högsta och lägsta stunder. För att återfå sina minnen och rädda sitt eget liv och dem han älskar måste Joshua utforska parallella verkligheter genom déjà vu.

Foto: ©2024 – Crunching Koalas - The Gap - The board.
Foto: ©2024 – Crunching Koalas

The Gap är verkligen ett annorlunda spel i sitt upplägg. Vi ser världen ur huvudpersonens ögon och får även följa med in i hans undermedvetna och minnen. Under spelets gång upptäcker vi anteckningar, memoarer och pussel som långsamt avslöjar mysteriets lager och löser den svåra historien. Att sätta ihop de utspridda anteckningarna och minnena är själva kärnan i upplevelsen.

Enligt spelskaparna har många timmar av forskning lagts ned för att säkerställa att de vetenskapliga anteckningarna som presenteras i The Gap är så exakta som möjligt. Berättelsen om Joshua och hans familj är ett av spelets nyckelelement och innehåller en tankeväckande historia med pussel, välutvecklade karaktärsbågar, konflikter och spänning som varar genom hela spelet.

Foto: ©2024 – Crunching Koalas - The Gap - The Study.
Foto: ©2024 – Crunching Koalas

Det som är synd med The Gap är att spelet har alla ingredienser för att bli ett emotionellt och spännande spel. Även om mitt intresse hela tiden hölls uppe, saknade jag ett djupare engagemang för Joshua och hans kamp. Dessutom störde jag mig på att spelet inte förklarar de grundläggande principerna och reglerna tillräckligt tydligt. Jag fastnade direkt på ett tidigt pussel eftersom jag inte uppmärksammade hur jag skulle fylla i ett formulär. Trots detta gillar jag när ett spel inte håller en i handen hela tiden, men The Gap hade kunnat vinna på lite mer handledning.

Foto: ©2024 – Crunching Koalas - The Gap - The message.
Foto: ©2024 – Crunching Koalas

Sammanfattningsvis är The Gap helt klart ett annorlunda och spännande spel som inte riktigt liknar något annat. Om bara spelmekaniken hade varit lite mer tydlig hade den frustration jag kände inte dykt upp överhuvudtaget

Crunching Koalas skickade recensionskod för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.