Hem Teknik / PrylarSmarta hem Test: Essential Indoor Camera (2nd Generation)
Silver

Test: Essential Indoor Camera (2nd Generation)

av Henric Brandt

Essential Indoor Camera (2nd Generation) är ett perfekt komplement till Arlo Video Doorbell 2K, som jag skrev om i slutet av juni. Lådan innehåller två kameror, och om du redan har en Arlo-produkt i hemmet går installationen blixtsnabbt. För förstagångsanvändare tar det lite längre tid, eftersom du behöver ladda ner appen och göra några inställningar. Appen guidar dig genom varje steg i detalj, så det är väldigt lätt att följa instruktionerna.

Foto: senses.se Essential Indoor Camera (2nd Generation) - Närbild en av kamerorna.
Foto: senses.se

Nu är det bara att installera kamerorna där du vill ha dem. Jag valde att placera en av dem i vardagsrummet, där jag har uppsikt över alla rum, och den andra kameran installerade jag i mitt “Nörd-rum,” där jag har saker jag är rädd om, som mitt Lego. Kamerorna har en vrid och böjbar fot så det är lätt att rikta dem rätt. De kan antingen stå rakt upp och ned eller så kan man skruva fast dem i underlaget.

Foto: senses.se Essential Indoor Camera (2nd Generation) - Närbild en av kamerorna.
Foto: senses.se

När jag lämnar hemmet aktiverar jag “Borta”-läget, och kamerorna låter ett klick. Det är det automatiska linsskyddet som åker upp, så du behöver inte oroa dig för att bli filmad av misstag. Om luckan är stängd är kameran avstängd, och om den är uppe är den aktiv – en funktion jag verkligen uppskattar.

Foto: senses.se Essential Indoor Camera (2nd Generation) - Aktivera borta.
Foto: senses.se
Foto: senses.se Essential Indoor Camera (2nd Generation) - Linslocket uppe.
Foto: senses.se

Kamerorna känner av om det är personer, djur eller annat som rör sig i rummet. På Essential Indoor Camera kan du även ställa in upp till fem olika zoner och därmed ta bort områden som bara stör kameran. Först fick jag massor av indikationer på rörelse hemma, men det visade sig vara reflektioner i väggarna när någon passerade utanför. Nu har jag avaktiverat den zonen, och problemet är löst.

Foto: senses.se Essential Indoor Camera (2nd Generation) - Högupplöst bild,
Foto: senses.se
Foto: senses.se Essential Indoor Camera (2nd Generation) - Zoner
Foto: senses.se

Varje kamera har sina egna inställningar, så det är inga problem att anpassa dem efter dina önskemål. De har också ett utmärkt mörkerläge med hög upplösning, så de kan registrera rörelser även på natten.

Foto: Senses.se

Du kan montera kamerorna i taket, och det hade kanske varit ett bättre alternativ för mig. Tyvärr är nätströmssladden till kameran extremt kort, så jag måste använda en skarvsladd mitt på vägen. Det är inte särskilt snyggt. Jag förstår inte varför sladden inte är längre så att den åtminstone når ned till golvet om kameran sitter i taket.

Foto: senses.se Essential Indoor Camera (2nd Generation) - Inställningar.
Foto: senses.se

Essential Indoor Camera (2nd Generation) från Arlo är helt beroende av WiFi för att fungera. Om nätet är nere fungerar inte kamerorna heller. Det finns inga inbyggda minneskort som tar över om nätet försvinner. Jag förstår att det inte finns något kort installerat, eftersom det skulle göra det omöjligt att sälja abonnemang. För en kamera kostar det 49 kronor per månad, och om du har två och upp till fyra kameror blir det 129 kronor per månad. Plötsligt blir det en kostnad att ta hänsyn till. Klippen sparas i 30 dagar, och du får 2K-upplösning. För 179 kronor i månaden kan du ha obegränsat med kameror och upp till 4K upplösning.

Du behöver inte ha ett abonnemang för att få indikationer från din kamera, och du kan även använda tal- och siren-funktionen, men inget av det sparas. Så får du en indikation på att någon eller något syns i kameran så kan du agera i realtid. Talfunktionen har bra volym och det fungerar åt båda hållen så du kan föra en konversation med den som är hemma via kamerorna och din telefon.

Sammanfattningsvis rekommenderar jag ändå Essential Indoor Camera (2nd Generation) från Arlo. Det är smidiga och välgjorda kameror med flera smarta funktioner, även om de har några mindre brister.

Arlo skickade recensionsexemplar för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester, utan vi skriver alltid oberoende med er läsare och konsumenter i fokus.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.