Hem Teknik / PrylarBild Test: Arlo Video Doorbell 2K/HD (2nd Generation)
Silver

Test: Arlo Video Doorbell 2K/HD (2nd Generation)

av Henric Brandt

I början av 2021 recenserade jag Arlo Essential: Video Doorbell, och den imponerade stort på mig i flera aspekter. Det fanns även en del irriterande skavanker som störde mig, men i det stora hela var det en väldigt smidig och bra produkt. Så nu när Arlo: Video Doorbell 2k/HD dök upp blev det väldigt intressant att se om skavankerna från förra versionen har åtgärdats.

Redan när jag lyfter Arlo: Video Doorbell 2k/HD ur lådan inser jag ett par saker med dess design. För det första finns det nu ingen logga på kameran, och den runda knappen har bytts ut mot en mer fyrkantig dito. Batteriet är nu också inbyggt i enheten, så jag börjar med att koppla in laddaren för att ladda upp batteriet fullt innan jag börjar med installationen.

Foto: senses.se

Medan jag väntar på att batteriet ska laddas klart monterar jag ned den gamla kameran som suttit sedan 2021. Det syns inte alls att den har suttit ute sommar som vinter i tre år, vilket också vittnar om den höga kvalitet som dessa produkter har. Först trodde jag att det skulle gå att använda samma bakstycke och därmed inte ens behöva plocka ned den gamla versionen, men Arlo: Video Doorbell 2k/HD är lite mindre än föregångaren, så det går inte. Det som är lite irriterande är att även om den är lite mindre så har de valt att sätta skruvhålen på andra ställen, så du måste göra nytt hål för att montera den. Det kanske är småsaker, men det hade varit lätt att tänka på.

Foto: senses.se

Batteriet är nu laddat, och jag startar upp Arlo: Video Doorbell 2k/HD och går in i appen. Eftersom jag redan har en Arlo-produkt minns den vad jag har för lösen till WiFi och vilket nätverk den ska välja, så det går extremt snabbt och smidigt att koppla upp den. Hade jag inte haft en innan så är det lätt att koppla upp kameran till nätverket via Arlo-appen som går att ladda ner gratis till din telefon. Nu är kameran online, och jag klickar i den i sin hållare utanför dörren.

Foto: senses.se

Nu kan jag gå in och justera inställningarna, och det mesta känns igen från förra versionen. Du kan ställa in känslighet och zoner och därmed verkligen skräddarsy din kamera efter dina förutsättningar. Jag har en väg ganska nära min tomtgräns, och den ger jag ingen zon så jag slipper få konstanta indikationer om att bilar åker ute på vägen. Men så fort som de åker in på min tomt så säger kameran till.

Foto: senses.se

Ringer du på så är den kopplad till min telefon, och det ringer till mig. Det går att köpa till en ringklocka som ringer inne i huset för cirka 500 kr, vilket är smidigt om du inte har ljudet på eller om telefonen är avstängd.

Arlo: Video Doorbell 2k/HD har även precis som föregångaren funktionen att du kan prata med dem utanför dörren via den inbyggda högtalaren och de kan kommunicera med dig via mikrofonen. Du kan även aktivera en siren om du ser att någon försöker ta sig in eller göra något annat fuffens. Om du inte kan svara när de ringer så kan personen spela in ett meddelande som du kan lyssna på vid ett senare tillfälle.

Foto: senses.se

Bilden är helt klart mer högupplöst än förra versionen, och jag upplever även fler detaljer när den är i mörkerläge. Du kan zooma in i bilden på din telefon om det är någon detalj du vill titta mer noga på. Kameran håller även jämn och fin ljusstyrka från strålande sol till en mulen dag. Vidvinkeln är också förbättrad, och hela jag syns med mina 196 cm på ett avstånd av cirka 35 cm från kameran.

Foto: senses.se

Här går det lätt att jämföra den nya versionen i ovan och den gamla versionen i nedan, kameran sitter på samma plats och därmed är jag på samma avstånd.

Foto: Senses.se

Jag använder Arlo Video Doorbell 2k/HD på batteridrift, och enligt tillverkaren ska batteritiden vara mellan fyra och sex månader. Det är längre än vad det var på den gamla versionen, där jag upplevde att den behövde laddas ungefär en gång varannan månad. I appen kan du se batteritiden kontinuerligt, och den ger dig en varning när det börjar bli lågt. Det går också att koppla in kameran så att den alltid är strömförsörjd, men eftersom jag inte kan, får, vill eller orkar borra hål och dra ut ström fungerar batteridriften perfekt för mig. Batteriet laddas ganska snabbt, så det är enkelt att sätta kameran på laddning när du är hemma en natt.

Ett tips är att hänga eller lägga nålen som du använder för att koppla bort enheten från bakstycket på en bra plats så att du lätt hittar den. Jag valde att hänga den på en spik på ett hemligt ställe.

Foto: senses.se

Ett av problemen med den gamla kameran var att den var helt beroende av Wi-Fi för att fungera. Vid strömavbrott blev den helt oanvändbar eftersom den inte hade ett internt minneskort för inspelning. Ett minneskort skulle enkelt kunna spela in över sig självt, och du skulle aldrig missa något. Anledningen till att detta inte är implementerat är förmodligen att Arlo inte skulle kunna erbjuda sitt abonnemang på samma sätt, eftersom kameran då skulle ha inbyggd lagring och därmed inte generera lika mycket intäkter. För en kamera är abonnemanget inte särskilt dyrt per månad, men om du har flera kameror börjar det bli en betydande kostnad.

Sammanfattningsvis är jag mycket nöjd med Arlo Video Doorbell 2k/HD eftersom den har åtgärdat några av de irriterande problemen från den tidigare versionen. Om den bara inte var så beroende av Wi-Fi skulle den vara ett klart måste.

Arlo skickade recensionsexemplar för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester, utan vi skriver alltid oberoende med er läsare och konsumenter i fokus.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.