Hem Teknik / PrylarSmarta hem Test: Arlo Essential – Video Doorbell Wire-free
Arlo Doorbell video wire-free Silver

Test: Arlo Essential – Video Doorbell Wire-free

av Henric Brandt

Det är inte så många år bakåt i tiden som det skulle vara extremt konstigt att ha en recension på en dörrklocka. Vad sker mer än att jag trycker på en knapp och det ringer någonstans? Men Arlo Essential – Video Doorbell Wire-free är så mycket mer än bara en ringklocka.

foto: senses.se - Arlo Essential - Video Doorbell Wire-free - monterad på dörr
Foto: senses.se

Jag plockar tingesten ur kartongen och börjar med att ladda batteriet och medan det laddar så laddar jag ned Arlo-appen. Den finns såklart tillgänglig både för iOS och Android. När batteriet är laddat så är det dags att installera din Arlo Essential – Video Doorbell Wire-free. Det kan inte bli enklare; appen går igenom allt steg för steg. Först hur du kopplar upp ringklockan mot ditt nätverk och sen hur du skruvar fast vid din dörr.

foto: senses.se - Arlo Essential - Video Doorbell Wire-free - screenshot app
Foto: senses.se

Jag hade ingen ringklocka innan så jag använder batteridriften (batteriet håller i ca sex veckor räknade jag ut då batteriet sjönk med 15 procent på en vecka), men om du har en elektrisk ringklocka sen tidigare så går det att koppla in strömmen från den direkt in i din Arlo Essential – Video Doorbell Wire-free och behöver därmed aldrig ta ur och ladda upp batteriet igen. Det gäller dock att du är noga så att det blir rätt nätström – men allt sådant går appen igenom.

Sådär, nu sitter kameraövervaknings-ringklockan på plats och det är dags att testa: Först ut så ringer jag på genom att trycka på den tydligt pulserande knappen. Den ger ifrån sig ett ljud och min telefon börjar ringa. Nu kan jag både se och prata med den som står utanför. Högtalaren för fram din röst klart och tydligt. Detta är perfekt om till exempel ett bud kommer, så är du alltid anträffbar via din din telefon. Du kan koppla in en traditionell ljudsignal till din Arlo Essential – Video Doorbell Wire-free också, men den säljs separat så du hör inte klockan inne i huset förutom via din telefon. Därför, om du har telefonen på ljudlöst så kan du alltså missa att någon ringer på dörren.

foto: senses.se - Arlo Essential - Video Doorbell Wire-free - screenshot app - aktivitetszoner
Foto: senses.se

Arlo Essential – Video Doorbell Wire-free spelar även in om det dyker upp någon utanför din dörr, även om personen inte ringer på. Du får varningar till din telefon att någon är utanför. Kameran kan skilja på om det bara är en rörelse eller om det är en person. Du kan ställa in området som kameran ska scanna av så du slipper att den reagerar på en trafikerad väg eller dylikt.

Vidvinken på kameran är imponerande bra och skärpan och upplösningen likaså. Som ni ser på bilden i nedan så fungerar den lika bra i ljus som i mörker.

foto: senses.se - Arlo Essential - Video Doorbell Wire-free - ljust till mörkt
Foto: senses.se

Även om Arlo Essential – Video Doorbell Wire-free på många sätt är en imponerande tingest, så har den ändå en del skavanker. Först ut så är den helt obrukbar utan internet-uppkoppling. Då den inte låter genom att avge ljud om det är någon som ringer på så hör du den inte och den har heller inget internminne, eller plats för minneskort, så om den registrerar något under tiden den tappat nätanslutning så lagras det ingenstans. Det som också är lite irriterande är att den inte varnar att den faktiskt har tappat nätet via appen. Så det är först när du går in på kameran och försöker nå den som du märker att den har tappat nätverket…

foto: senses.se - Arlo Essential - Video Doorbell Wire-free - saknar nät.
Foto: senses.se

Du behöver också prenumerera på Arlos molntjänst för att kunna komma åt de inspelade klippen, det är en månadsvis inbetalning på runt 30 kr (för en kamera – tre månaders abonnemang ingår i priset när du köper kameran). Ingen jättesumma förvisso, men lite irriterande att du måste ha den tjänsten för att kunna se de inspelade klippen. Varför ingen lokal lagring, som på Arlo Ultra?

När det har varit så här kallt som det har varit nu en period så märkte jag att linsen blir nedisad och därmed så blir bilden väldigt otydlig. Snabbt åtgärdat, men lite svårt om du inte skulle vara hemma.

foto: senses.se - Arlo Essential - Video Doorbell Wire-free - monterad på dörr - nedisad lins.
Foto: senses.se

Sammanfattningsvis så är ändå Arlo Essential – Video Doorbell Wire-free en väldigt smidig och lättanvänd produkt, som absolut är värd en rekommendation trots vissa skavanker.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.