Hem SpelGambling Tryggheten en huvudsaklig anledning till att välja spelbolag med svensk licens

Tryggheten en huvudsaklig anledning till att välja spelbolag med svensk licens

av senses.se

Efter omregleringen av den svenska spelmarknaden i början av 2019 kan spelbolag vara verksamma i Sverige efter att ha erhållit en spellicens. Ett av huvudmålen med omregleringen var att kanalisera svenskarnas spelande till den svenska marknaden och det finns flertalet anledningar till detta. Den kanske främsta anledningen är tryggheten och säkerheten som den svensk lagstiftning kan erbjuda.

Spelarens säkerhet i fokus

Kanaliseringen av spelandet till den svenska marknaden har till följd av omregleringen varit till stora delar lyckad. Med det sagt vänder sig fortfarande en bytande andel spelare till spelbolag utan licens. Inne på https://utländskaspelbolag.com kan du hitta värdefull information om spel hos olicensierade aktörer.

För spelare är det fullt lagligt att vända sig till spelbolag utan licens, men däremot är det inte lagligt för de olicensierade spelbolagen att rikta sig till spelare på den svenska marknaden. Anledningarna till att konsumenter väljer att ta sitt spelande till utländska aktörer kan vara många, men innan vi synar dem är det viktigt att förstå värdet i den svenska spelmarknaden.

Spelmarknaden som den ser ut i dag är på många sätt skräddarsydd för att värna om spelares säkerhet. Rådande lagstiftning innefattar bland annat en omsorgsplikt som i praktiken innebär att licenshavare är skyldiga att skydda spelare mot att utveckla problematiskt spelbeteende och hjälpa dem hantera sitt spelande vid behov. Det finns dessutom flertalet hjälpverktyg – som Spelpaus, insättningsgränser och självtest – som spelbolagen med licens måste tillhandahålla åt konsumenter.

Denna typen av krav i lagstiftningen finns inte nödvändigtvis på andra marknader och sällan i samma utsträckning som i Sverige, vilket gör det till en av de tryggaste och säkraste spelmarknaderna i världen.

Fler fördelar med den svenska spelmarknaden

Utöver säkerheten finns det ytterligare en rad fördelar med att väja ett casino eller en bettingsajt med licens i Sverige. På den svenska spelmarknaden är exempelvis alla spelvinster skattefria. Vänder du dig till utländska aktörer är det viktigt att hålla koll på vilka skatteregler som gäller, annars kan du omedvetet göra dig skyldig till skattebrott.

Du kan också dra fördel av att de licensierade spelbolagen har ett utbud av spel och övrigt innehåll som är anpassat efter dig som svensk spelare. I praktiken kan det innebär allt från spelmöjligheter som är relevanta för svenskar till support och viktig information på svenska.

De licensierade spelbolagen är också skatteskydliga i Sverige, vilket kan vara betryggande för dig som spelare att veta. Det innebär i förlängningen att myndigheter som Spelinspektionen kan fortsätta sitt arbete med att upprätthålla och stärka konsumentskyddet på den svenska spelmarknaden.

Därför väljer spelare utländska spelbolag

Trots de många fördelarna med att vända sig till licensierade spelbolag, så väljer en betydande andel spelare utländska spelbolag utan licens. Baksidan med det relativt hårda regelverket på den svenska spelmarknaden är att somliga anser den vara för restriktiv, och föredrar därmed större frihet framför trygghet hos olicensierade spelbolag.

En av de främsta anledningarna till att spelare vänder sig till spelbolag utanför den svenska marknaden är färre restriktioner på bonusar. I Sverige är det endast tillåtet att erbjuda en bonus i samband med det första speltillfället, och så ser det inte nödvändigtvis ut på andra marknader.

Andra anledningar till att välja utländska spelbolag kan vara att man vill åt ett annat spelutbud, att man vill utforska nya spelsajter, eller att man har någon annan koppling till marknaden i fråga. 

Oavsett anledning är det viktigt att komma ihåg att man frånsäger sig mycket av den trygghet som licensierade spelbolag erbjuder, genom att vända sig till utländska aktörer.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_24]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.