Hem SpelGambling Bästa handhållna spelkonsolerna 2024: En djupgående granskning

Bästa handhållna spelkonsolerna 2024: En djupgående granskning

av senses.se

Handhållna spelkonsoler har länge varit en favorit bland gamers. De tillåter dig att ta dina favoritspel med dig vart du än går, till exempel på bussen, i taxin eller på jobbet. Detta ger flexibilitet och mobilitet som inte kan uppnås med traditionella stationära konsoler. För bara några år sedan dominerade Nintendo Switch och Playstation PSP, men nu finns det många flera handhållna konsoler att välja bland. 

För att hjälpa dig på traven har vi  granskat hur du väljer en portabel spelkonsol, och valt ut de vi tycker är mest prisvärda och erbjuder mest underhållning. Vi har analyserat deras tekniska specifikationer, spelbibliotek, prestanda och andra viktiga faktorer.

Vad är en handhållen spelkonsol?

Först och främst, vad är en handhållen spelkonsol? Kort sagt, det är en bärbar enhet som är utformad för att spela videospel. Till skillnad från traditionella spelkonsoler, som kräver en TV eller bildskärm för att spela, har handhållna konsoler inbyggda skärmar. De har också inbyggda kontroller, som ofta kan vara anpassade för att passa spelarens personliga preferenser. Ytterligare, moderna konsoler erbjuder också möjligheten att ansluta direkt till internet och ladda ner spelen direkt till din konsol. 

Hur väljer du?

Om du överväger att köpa en handhållen spelkonsol, vilket vi skarpt kan rekommendera, finns det flera faktorer att tänka på. 

Spelbibliotek: Konsolens spelbibliotek är förmodligen det viktigaste du ska överväga. Det påverkar vilka spel du kan spela. Vissa konsoler erbjuder dig möjligheten att ladda ner dem direkt från internet, och andra har minikasetter som du måste köpa fysiskt på nätet eller i butik.  

Skärmstorlek och upplösning: Grafiken är en viktig del av alla nya spel som utvecklas, därför är det också viktigt att du väljer en handhållen konsol med hög upplösning som klarar av krävande spel som innehåller mer detaljerad grafik. Storleken spelar också roll, de flesta är runt 7 tum, medan andra är lite mindre eller större. 7 tum räcker dock mer än väl. 

Prestanda: Precis som på en dator bestämmer den handhållen konsolens CPU och GPU systemets prestanda och processhastighet, och tillsammans är det den totala prestandan som konsol kan prestera. Ju högre, desto bättre.  

Lagringskapacitet: Den interna lagringskapaciteten för en handhållen spelkonsol avgör hur många spel och hur mycket relaterad data du kan lagra internt. Detta är särskilt viktigt om du kommer att spela spel offline eller molnbaserade spel. 

Topp handhållna spelkonsoler för 2024

Nu när vi har gått igenom några av de viktigaste faktorerna att tänka på när du köper en handhållen spelkonsol, låt oss titta på våra tre bästa alternativ för 2024.

Nintendo Switch OLED

Nintendo Switch OLED-modellen är för närvarande en av de bästa handhållna spelkonsolerna som finns att köpa i butik. Denna kraftfulla konsol har en Nvidia Tegra CPU och GPU som är jämförbara med vanliga spelkonsoler när det gäller deras kapacitet. Dessutom har du en 7 tum OLED skärm med en upplösning på 720p, integrerade spelkontroller, Wi-Fi och bluetooth-anslutning samt ett uppladdningsbart batteri – allt integrerat i den bärbara enheten.

När det kommer till lagring har Switch OLED-modellen 64 GB intern lagring, men kan utökas med ett microSD-kort på upp till 1TB. När du spelar kan du göra det genom att ladda ner spelen, eller köpa dem på kassett.

Steam Deck OLED

Steam Deck OLED-modellen är ett utmärkt alternativ för PC-spelare på språng. Denna konsol har en 7,4-tums HDR OLED-skärm, vilket gör att du kan se mer detaljer och mer levande färger när du spelar dina favoritspel. Lägg till en AMD APU processor och 16GB RAM, samt 512GB i lagringsutrymme, så är detta ett monster i jämförelse med många andra portabla konsoler. 

När du spelar gör du det genom att ladda ner spelen till din konsol eller via molnet. Du har också ett gigantiskt bibliotek med de mest vanliga och populära spelen. Därtill kan du spela många andra spel, till exempel slots som du hittar på casino utan svensk licens. Du kan även spela livespel som baccarat och blackjack i hög upplösning. Med Steam Deck har du också tillgång att spela spel från Xbox, samt andra spelplattformar.

Asus ROG Ally

Likvärdig Steam Deck, är Asus ROG Ally är en kraftfull handhållen spelkonsol som är utformad för att erbjuda en förstklassig spelupplevelse. Det som sticker ut är batterilängden med upp till 8 timmars speltid på en enda laddning beroende på vilket spel du spelar och vilka inställningar du använder. Detta är imponerande i jämförelse med de andra två konsolerna. 

Asus ROG Ally har en 7-tums IPS-skärm med en upplösning på 1080p, vilket gör att du kan spela mer eller mindre vad som helst utan problem, även på högsta upplösning. Likaså erbjuder denna konsol ett stort utbud av spel. Du kan köpa dem på Steam, Epic Game Store eller andra populära spelplattformar som Xbox. 

Hur man väljer den bästa handhållna spelkonsolen för dig

Det finns självklart många andra handhållna spelkonsoler att välja bland, men vi har valt dessa på grund av utbudet av spel, portabilitet, prestanda och anslutbarhet. Vi har noggrant övervägt dessa faktorer eftersom de uppfyller våra krav på att få tusentals timmar av spelglädje, oavsett om du är en erfaren gamer eller bara börjar.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_20]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.