Hem SpelGambling Diverse tillvägagångssätt för onlinespel

Diverse tillvägagångssätt för onlinespel

av senses.se

Onlinespel är en term som omedelbart framkallar associationer hos vissa människor. Det får folk att tänka på en specifik genre (vanligtvis skjutspel). Det kan också framkalla bilder av ett visst beteende (ofta antisociala och negativa typer).

Sanningen är att onlinespel är en betydligt mer varierad term än vad denna uppfattning tillåter, och det kan till och med vara en form av spel som du redan omedvetet har deltagit i. Om det är något du är intresserad av att lära dig mer om, kan det vara bra att känna till alla definitioner.

Samarbetsspel

Vad denna uppfattning verkligen inte beaktar är idén om spel som betonar teamwork och kreativ problemlösning. Det kan verka som ett ganska nischat intresse jämfört med populära onlineskjutspel som Call of Duty, men två av de största och mest hyllade spelen de senaste åren har varit Elden Ring och årets spel 2023 Baldur’s Gate 3 – båda är omfattande fantasytitlar som kan spelas tillsammans med dina vänner. För vissa kan detta till och med uppmuntra dem att prova genrer och titlar som de annars inte skulle ha provat. Elden Ring är ett utmärkt exempel på detta på grund av den ökända svårighetsgraden och utmaningsstandarden som utvecklaren FromSoftware har satt. Att ha ett sätt att arbeta tillsammans med sina vänner för att övervinna dessa problem kan göra upplevelsen mycket mer inbjudande för vissa människor.

Men du kanske tror att dessa exempel fortfarande främst handlar om singleplayer-spel. I så fall kan du titta på det nyligen släppta Helldivers 2 och se att samarbetsspel kan resultera i mycket populära multiplayer-spel. När det gäller Helldivers är det till och med fortfarande ett skjutspel, vilket visar att genren inte är bunden till något tävlingsinriktat.

Individuella upplevelser

Vad som kanske överraskar vissa är att onlinespel inte nödvändigtvis behöver vara multiplayer. De första exemplen du kanske tänker på här kan vara de spel du hittar via plattformar som spela casino online. Här kan du upptäcka att vissa av spelen har andra spelare. Men andra kanske använder den online-anslutningen för att helt enkelt se till att den ekonomiska aspekten av spelet konsekvent fungerar.

Detta fenomen kan observeras även i andra speltyper. Hideo Kojima, en stor aktör inom spelindustrin, använder just denna typ av online-anslutning i sin senaste titel, Death Stranding. Här får du assistans från osynliga spelare, och de positiva förändringar du gör i spelets värld kan mycket väl vara till fördel för en annan slumpmässig spelare, vilket främjar idén om altruistiskt beslutsfattande.

Konkurrensens värld

Trots detta kan vi inte förneka attraktionen av tävlingsinriktat spelande. Fightingspel, skjutspel, MOBA, sportspel – den mest förekommande typen av multiplayer är den där du tävlar mot en annan spelare. Detta kan leda till den typ av toxicitet som observeras i dessa samhällen. Men det ger också upphov till en helt ny spelkategori – eSport.

Denna tävlingsinriktade spelarena har utvecklats till en hel industri, med människor som är engagerade i dessa spel och ibland tränar för att delta på denna nivå. Detta innebär inte att det inte finns någon toxicitet inom denna bransch, men det visar att populariteten bakom den är tillräckligt stark för att stödja något som behandlas på samma sätt som traditionella sporter. Det är en helt annan upplevelse än den bild som vissa människor har av spel, där det är ett sätt att koppla av och fördjupa sig i en annan värld – inom eSport är det en disciplin som enbart handlar om att vinna.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_20]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.