Hem SpelGambling 5 saker du behöver veta om ackumulatorspel som strategi

5 saker du behöver veta om ackumulatorspel som strategi

av senses.se

En av de mest omdiskuterade satsningarna inom fotbollsbetting är ackumulatorn. Denna speltyp, där flera val kombineras till ett spel, ses antingen som för riskabelt eller som en bra möjlighet till en stor utbetalning från en liten insats.

Detta är dock en feltolkning av ackumulatorn. Den behöver inte vara en allt-eller-inget typ av insats. Även om den inte alltid är användbar, kan den vara ett alternativ att ha i sin verktygslåda för utvalda situationer. Spelare kommer alltid att ha skilda åsikter om ackumulatorspelen, men här tittar vi på varför ackumulatorn kan vara värd att utforska.

Ackumulatorn

En ackumulator är ett spel som består av minst två val. Idag tillåter alla spelsidor dig att placera denna typ av spel. Ett enkelt exempel är att välja matchresultatet i fyra olika Allsvenskan-matcher. Villkoret för detta ackumulatorspel är att alla dessa val måste gå in för att det ska räknas som vinst.

Att tre av de fyra delspelen lyckas räcker inte och i dessa fall sker ingen utbetalning. I detta avseende är ackumulatorn ett bra exempel på de risker som finns med att spela ett sådant spel. Ju fler val som läggs in i ackumulatorn, desto större blir risken, även om alla dessa val är odds-favoriter. Att förlita sig på fyra resultat istället för bara ett i ett singelspel är mycket mer riskabelt.

Fördelar med ackumulatorer

Fördelarna med en fotbollsackumulator är naturligtvis utbetalningen. Oddsen för varje val läggs ihop till en mycket större utbetalning än när man bara satsar på enstaka vinster. Vadhållning på sport i Sverige kretsar kring den största fotbollsligan i Sverige, Allsvenskan, så låt oss ta några odds därifrån:

● Mjällby AIF 2.20

● Malmö FF 1.16

● AIK 1.52

● Djurgårdens IF 1.75

En insats på 2 enheter på var och en av dessa skulle ge en vinst på cirka 5 om alla val vann, från totalt 8 enheter i insats, men om samma val kombinerades till en ackumulator med samma insats, skulle det potentiella utfallet se ut så här:

(2.20 x 1.16 x 1.52 x 1.75) x 8 = 54.30, vilket ger en vinst på 46.30.

Vilseledande hype

Om du snappar upp en rapport om en stor vinst från betting eller sportspel är det troligt att vinnaren placerat ett lyckosamt ackumulatorspel med 8 eller 12 olika spel. Dessa rapporter kan dock vara vilseledande eftersom de kan få spelare att tro att dessa satsningar är lätta att vinna.

Ackumulatorspel är inte lätta att vinna, särskilt inte de med många delspel. Rapporterna om lyckade spel nämner sällan hur många förlorade ackumulatorspel och hur många ackumulerade insatsförluster en spelare hade innan de faktiskt vann.

Den jämlika strategin

Ackumulatorer är ett utmärkt alternativ när man tittar på några odds-favoriter i en omgång av en fotbollsserie eller turnering. Här ska man inte försöka öka utbetalningen genom att inkludera några underdog-alternativ. Tvärtom ska man minska risken så mycket som möjligt genom att bara välja starka favoriter.

En annan stor fördel med ackumulatorer är cash-out-funktionen som vanligtvis finns på spelsidor online. Om du har en femfaldig ackumulator och fyra delspel redan har vunnit, kan ett erbjudande om cash-out garantera en viss vinst utan att riskera det sista delspelet.

Marknadsalternativ för ackumulatorspel

En ackumulator behöver inte bara sättas ihop med spel på matchresultat. Några spelalternativ som ofta används är Båda Lagen Gör Mål och Över/Under 2,5 mål. Undvik marknader som Första Målskytt och Korrekt Resultat, vilket är marknader som är för oförutsägbara och därmed innebär en onödig risk i ett ackumulatorspel. Att inkludera andra marknader kan ge bra variation, och om din spelstrategi ändå berör dessa utfall, kan du lägga dem tillsammans i en ackumulator.

Bonusar för ackumulatorer 

En sista fördel med ett ackumulatorspel är de tillägg som vissa spelbolag kan erbjuda i kampanjer. Några spelbolag kan erbjuda en vinstbonus, baserad på en glidande skala relaterad till hur många delspel som finns i den vinnande insatsen. En 5% vinstbonus för en trevägs-ackumulator, eller 15% för en sexvägs-ackumulator är vanligt. En annan populär kampanj för ackumulatorbet är en så kallad försäkring, där en förlorad insats återbetalas om spelet förloras med bara ett delspel.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.