Hem Teknik / PrylarKomponenter och tillbehör Test: Logitech Signature Slim (Combo MK950)
Logitech Signature Slim Combo MK950 test senses Silver

Test: Logitech Signature Slim (Combo MK950)

av senses.se

Tillbehörsjätten Logitech har i dagarna kommit ut med sitt nya tangentbord Signature Slim, ett tangentbord tänkt att vara såväl funktionellt, som hållbart och smidigt. Vi på senses har fått sätta tänderna i det (eller kanske labbarna på det) i kombinationspaket med musen Signature Plus M750.

Vi har tidigare testat en hel del Logitech-produkter på senses och detta test kommer att fokusera på vad som är nytt och hur dessa tillbehör står sig mot befintliga modeller från samma tillverkare.

Musen är knäpptyst, men i minsta laget för manshänder och långa arbetspass. Foto: senses.se

Slim Signature Keyboard K950 – bekant på många sätt

Tangenbordet heter i detta fall Slim Signature Keyboard K950, och säljs även separat i färgerna svart och vitt. Det är på många vis mycket likt det hyllade MX Keys S, sånär som på ett par detaljer. Till utseende är de i princip identiska, Slim Signature är på marginalen lite tunnare än MX Keys S, men inget man tänker på om man inte ha dem bredvid varandra. Fokus i denna serie är som sagt på hållbarhet (som i ”miljötänk”) och Signature-serien ska vara gjord till stor del i återvunnen plast. Logitech har även ett generöst utbytesprogram för trasiga tangenter samt lösningar för hur du bäst återvinner dina tillbehör när de nått end-of-life. Slim känns och låter ungefär lika (lite) som MS Keys S, stora skillnaden är att Slim både saknar bakgrundsbelysningen och drivs på två AAA-batterier (som ingår). Detta tycker vi känns som ett nedköp, särskilt med fokuset på hållbarhet. Ett laddningsbart, inbyggt batteri hade varit mycket smidigare även om man förstås kan använda laddningsbara batterier. Om vi jämför med MX Mechanical Mini, som har många andra fördelar, så uppskattar vi den ökade precisionen vi upplever med Slim Signature.

Logitech har ett strålande användargränssnitt i Logi Options+, som ger översikt och inställningsmenyer till alla dina Logitech-enheter. Firmware-uppdateringar sker med ett klick och som vanligt kan man ställa in funktionstangenterna precis som man önskar, Smart Actions. En kul grej är ”Social Media Break”, som i princip är ett makro som stegvis öppnar fyra fönster med dina favorit-sociala medier, när det är dags för en paus under dagen. Här har slarvfels-nisse dock letat sig in på svenska, då det står ”paus från sociala medier” (vilket kanske många skulle behöva i och för sig). Programmet är enkelt och pedagogiskt och ett strålande exempel på hur mjukvara ska presenteras.

En massa smarta makron finns inbyggda och kan skräddarsys efter dina önskemål. Foto: Logitech

Musen, Signature Plus M750, var även den en trevlig bekantskap som påminner mycket i funktion om MX Master 3S, dock utan alla premium-detaljer. Musen är underbart tystlåten, klickandet känns men låter knappt alls och hjulet kan snurras i olika hastighet, för olika funktioner. I sidan sitter programmerbara knappar som du exempelvis kan sätta framåt- och bakåt- på när du surfar (eller anpassa efter applikation). Enda nackdelen med musen, förutom att den också går på ett AAA-batteri – vilket i och för sig inte är något jätteproblem, då detta ska räcka i ett till två år – är att den är i minsta laget, rent storleksmässigt. Eller så har vi bara överlag stora labbar här på redaktionen…

Foto: Logitech

Både mus och tangentbord har knapp(ar) för att enkelt växla mellan tre parade enheter och i paketet ingår också en USB-dongle för Logi Bolt.

Du kan köpa tangentbordet löst för ca 1 000 kr (musen verkar inte säljas separat) eller i kombo-paket med mus för cirka 1 300 kr. Kittet är lagom stort att ta med, även om fullängds-tangentbord sällan är optimalt för resor, men funkar också prima att köra stationärt till (hemma)kontoret. För priset är det mycket för pengarna, men du som har det ekonomiska utrymmet kan gärna kika på att kliva upp ett steg till MX Keys S och gärna Master Series-musen.

Logitech skickade recensionsexemplar för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester, utan vi skriver alltid oberoende med er läsare och konsumenter i fokus.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.