Hem SpelMac Test: Logitech MX Keys S
Logitech MX Keys S (Bilden är tagen med en LUMIX DC-S1 DSLM) Silver

Test: Logitech MX Keys S

av senses.se

Detta test blir vårt tredje av Logitechs Master Series. Vi inledde med den både snygga och premiumdoftande datormusen MX Master 3S som fick fina betyg. Vi fortsatte med tangentbordet MX Mechanical, ett robust och precist mekaniskt tangentbord som även det imponerade. I vårt tredje test får vi möta ännu ett tangentbord, men denna gång är det mera stealth både till ljudnivå och radarskugga.

Det är dags att ge ett utlåtande om Logitech MX Keys S.

Övergripande

När vi tjuvkikade på bilder av MX Keys S fick vi i ett initialt intryck av att det ser lite plastigt ut jämfört med kusinen MX Mechanical. Men i samma sekund vi får tangentbordet i händerna inser vi att denna pjäs är precis lika premium som dess kusin. Aluminium omger de denna gång scissor-upphängda tangenterna och även detta tangentbord känns premium ut i fingerspetsarna. Funktioner, bakgrundsupplysning och specialtangenter är identiska med MX Mechanical så i stort blir den stora skillnaden känslan och ljudet. Ja just det, en sak till, MX Keys S är ett riktigt lågprofil-tangentbord utan möjlighet att fälla ut några fötter för ökad skrivvinkel. Men i övrigt kommer det med precis samma utbud. Vi får en batteritid på tio dagar och utan bakgrundsbelysningen, som tänds upp när du hovrar ovanför det med händerna, räcker batteriet upp till 5 månader.

Logitech MX Keys S håller en låg profil
Foto: senses.se

Hur känns Logitech MX Keys S?

Efter att ha hamrat sig fram på MX Mechanical under en period har det varit lite av en inkörningsperiod innan fingrarna lärt sig underlaget MX Keys S. När tangenterna plötsligt blir låga och mjuka får fingrarna inte samma karta att vandra runt på. Det blir en del felskrivningar och tittande ner på händer för att ser var fingrarna faktiskt är. Men när denna period har gått över går det raskt som aldrig förr. Du behöver använda långt ifrån samma kraft för tangenttryck och fingrarna behöver göra en lägre resa mellan varje tryck. Och det är en njutning att skriva på detta tangentbord. Inte bara för att det i stort är knäpptyst utan för att det är så mjukt. Utan att bli svampigt eller sladdrigt.

Logitech MX Keys S (Bilden är tagen med en LUMIX DC-S1 DSLM)
Foto: senses.se

Vilka är fördelarna?

Det är som ovan nämnt otroligt tyst, allt du hör att små diskreta klick om ens det. Den låga profilen skapar en bättre ergonomisk ställning för handleder och det blir lättare att skjuta in det under exempelvis ett klaviatur eller annan utrustning. I den aspekten känns Logitech MX Keys S som en mer naturlig följeslagare till MX Master 3S. Båda är knäpptysta, båda osar stealth och båda signalerar premium. Med dessa bredvid känns MX Mechanical lite bufflig.

Vilka är nackdelarna?

Det blir helt enkelt inte lika exakt, det är lite svårare att känna sig runt utan att trycka ner en tangent. Och med det lämpar sig inte Logitech MX Keys S lika väl för spelande. Och visst, möjligen är det en vanesak och men upplever ändå att vi fick en tydligare återkoppling med de mekaniska tangenterna. Men förutom det finns det inte många nackdelar att nämna.

Vad ingår med Logitech MX Keys S?

Det synnerligen flexibla och uttömmande Logi Options+ med alla dess funktioner ingår. Framför allt, som imponerade stort på oss förra gången och likaså nu, ingår Logi FLOW som med hjälp av enhetsväljarknapparna skapar ett extremt effektivt arbetsflöde mellan tre olika enheter.
Den enklaste liknelsen är att på samma sätt som du identifierar och arrangerar flera skärmar till samma dator gör du likadant med Logi FLOW. Skillnaden här är att varje skärm är en separat enhet och kanske även ett separat operativsystem (Logi FLOW fungerar på Windows, macOS, Linux, ChromeOS, iPadOS, iOS och Android). Tillsammans med Logitech MX Master 3S glänser det till lite extra. Du kan då dra musen mellan ”skärmarna” varpå den sömlöst hoppar mellan datorerna och automatiskt tar med sig tangentbordet.

Logitech MX Keys S är stilrent och snyggt (Bilden är tagen med en LUMIX DC-S1 DSLM)
Foto: senses.se

Kontentan Logitech MX Keys S

Det är tveklöst så att Logitech hittills briljerar med de vi har testat från Master-serien. Det är påkostat, genomtänkt och snyggt. MX Keys S låter dig även välja en silverfärgad variant som till synes går hand i hand med macOS-habitatet. Och väljer du mini-varianten av samma tangentbord får du ännu fler färger att välja mellan.

Logitech MX Keys S känns stilfullt och smidigt. Samtidigt har det tillräckligt tyngd med för att inte röra sig en millimeter medan du skriver på det. Ljudnivån passar in i vilken miljö som helst och det är fullspäckat med funktioner och finesser.

Priset då? Jämfört med MX Mechanical kryper priset ner cirka 500 kronor och landar på 1 100 kronor. Och det du får den summan känns helt och hållet rimligt. Inte bara för premiumkänslan utan också för den kompetens som Logitech MX Keys S faktiskt erbjuder.

Logitech skickade recensionsexemplar för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester, utan vi skriver alltid oberoende med er läsare och konsumenter i fokus.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.