Hem MobilAndroid Test: Trigger Happy – gaming-tillbehör för mobiltelefonen.
trigger happy mobil handkontroll

Test: Trigger Happy – gaming-tillbehör för mobiltelefonen.

av Henric Brandt

Jag minns första gången jag såg spel på en mobiltelefon. Det var en Nokia 3310 och spelet var Snake. Det var riktigt coolt. I dag är mobiltelefonspel en superindustri och en helt egen genre, vilket inte är konstigt med tanke på att smartphones idag är små, bärbara datorer. Själv spelar jag väldigt sällan spel på telefonen just, för att det är ganska obekvämt att slira runt med fingrarna och försöka att få till kontrollen eller få din avatar att göra som du vill.

foto: senses.se
foto: senses.se

Trigger Happy har svaret på detta problem och med smarta tillbehör kan du förvandla din mobiltelefon till en regelrätt handkontroll för spel. Först ut så kollar vi in Triggers and Grip set som innehåller en plastcylinder som du delar mitt itu och kopplar ihop till ett handkontroll-grepp. De går att justera beroende på vilken telefon du har och på min iPhone 7 passade den perfekt. Sen har du två stycken triggers som du snabbt och enkelt sätter fast i ovankant på telefonen. Vips så har du en handkontroll med bumper-knappar!

foto: senses.se
foto: senses.se

Känslan att hålla telefonen på det här sättet är skönt och känns verkligen som en ”riktig” handkontroll. Knapparna stjäl tyvärr en del av bildytan och till skillnad mot när du använder fingrarna så kan du inte flytta på knapparna, utan de täcker den delen av displayen hela tiden. Det är faktiskt ett minus. En tanke hade nog varit att göra dem i genomskinlig plast istället.

Ett annat minus är att det är smidigt med greppet – som går att vika ihop till en smidig cylinder – men trigger-knapparna hamnar lösa i fickan och kan därmed både gå sönder, förläggas och bli smutsiga.

foto: senses.se
foto: senses.se

Att lira spel med Triggers and Grip set från Happy Trigger är dock riktigt kul och det känns verkligen som att du använder en spelkontroll. Det är bara som sagt synd att knappar tar en bit av vyn på displayen.

Nästa pryl att testa är tumjoysticken Clip on Thumbstick. Samma sak här – bra känsla i spelet men återigen så stjäl den en ganska rejäl del av bildytan och spelar man till exempel ett spel som Inside så missar du en hel del av detaljerna, som du behöver upptäcka för att klara av spelet.

foto: senses.se
foto: senses.se

Clip-on Thumbstick sitter bra på telefonen, men till skillnad mot Triggers and Grip set så kan du inte ha något fodral kvar på telefonen. Jag har ett tunt läderfodral som alltså måste väck om du vill få på Clip-on Thumbstick.

foto: senses.se
foto: senses.se

Sammanfattningsvis så kan jag både se fördelar och nackdelar med dessa tillbehör. När de fungerar som bäst har du de facto en fullt fungerande handkontroll. Som sämst är de mest i vägen och skräpar i din ficka. Så betyget blir ändå gott – men jag känner inte att det riktigt räcker till en rekommendation, i sin nuvarande utformning.


Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.