Hem Teknik / PrylarKomponenter och tillbehör Test: Kingston – Workflow Station
Silver

Test: Kingston – Workflow Station

av Henric Brandt

Workflow Station från Kingston är en smart och flexibel lösning för oss som fotar och filmar mycket. Det finns inget mer irriterande än att ha många kort som du vill läsa in på en gång, men du har bara en SD-port. Workflow Station har en smart lösning på det problemet med upp till fyra utbytbara enheter. Dockningsstationen har du inkopplad till din primära dator, och nu kan du ta med dig en enhet till din laptop. Det finns även enheter med andra funktioner, såsom USB-A och USB-C-ingångar. Många laptops saknar både SD-kortläsare och USB-A nu för tiden, och därmed är det här en perfekt lösning.

Foto: senses.se - Kingston - Workflow Station - Enhet med två enheter.
Foto: senses.se

Det ingår en enhet i grundpaketet, och den versionen som jag recenserar är den som har SD-kortläsaren. Jag fick även med en enhet till som har USB-A och USB-C-läsare. Så jag använder den just nu endast till halva sin kapacitet. Varje enhet kostar en liten slant, men mer om det längre ned.

Foto: senses.se - Kingston - Workflow Station - USB-kortläsare.
Foto: senses.se

Jag kopplar in stationen till min dator och sätter i enheterna. Det första jag gör är att sätta i två stycken SD-kort i läsaren, och de poppar direkt upp utan några som helst problem. Nu har jag möjlighet att antingen jobba direkt från kortet (om kortet är tillräckligt snabbt) eller kopiera mina filer från två kort samtidigt. Väldigt smidigt. Jag testar även att koppla in ett USB-minne, och precis som med korten är det inga som helst problem att alla tre är inkopplade samtidigt. Nu har jag inte fyra enheter, så jag kunde inte testa att maxa med åtta stycken olika minneskort samtidigt.

Workflow Station från Kingston är ganska snygg där den står på skrivbordet, och det är lätt att sätta i enheterna och ta ur dem. Var bara noga med att koppla ur korten som sitter i via datorn innan du lyfter enheten ur stationen. Det är lätt att glömma av det när det är så här lätt att lyfta ur enheten.

Foto: senses.se - Kingston - Workflow Station - Närbild enheterna.
Foto: senses.se

Varje enhet går att använda som en individuell läsare som du lätt kan stoppa i väskan och ha med dig ut i fält eller om du sitter på ett kafé och jobbar.

Foto: senses.se - Kingston - Workflow Station - I fält.
Foto: senses.se
Foto: senses.se - Kingston - Workflow Station - Närbild enhet.
Foto: senses.se

Workflow Station från Kingston ligger på ungefär 1200 kronor i pris, och varje enhet kostar runt 500 kronor. Det ingår en i grundpaketet, och det finns två versioner: en med USB-A och USB-C-läsare och den andra med SD-kortläsare. Så det gäller att välja vilken version som är bäst för dig. Sen är det närmare 1500 kr att köpa till tre enheter till, och då landar slutpriset på runt 2700 kronor, vilket är ganska saftigt även om det här är en bra produkt. Sen förvånar jag mig över att nätströmskabeln till stationen är otroligt kort. Den hade kunnat få vara en halv gång till så lång så hade den varit i en bättre längd.

Sammanfattningsvis så vill jag ändå rekommendera Workflow Station från Kingston, för det är en otroligt smidig produkt för oss som är på resande fot och är i olika produktioner. När du kommer hem så klickar du i alla korten samtidigt, och sedan är det bara att börja med redigeringen.

Kingston skickade recensionsexemplar för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester, utan vi skriver alltid oberoende med er läsare och konsumenter i fokus.


Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.