Hem Teknik / PrylarKomponenter och tillbehör Test: ZAGG Pro Keyboard 12
ZAGG Pro Keyboard 12 recension senses Silver

Test: ZAGG Pro Keyboard 12

av senses.se

Att vi lever vårt liv allt mer digitalt är ingen nyhet och i takt med ständig uppkoppling så är flexibelt arbete på trannsportmedel eller resande fot en allt vanligare del av vår vardag. I de flesta jobb idag är det inte ovanligt att vi snabbt behöver svara på långa e-postmeddelanden eller uppdatera våra sociala medier medan vi är på någon slags tjänsteresa eller kanske jobbar på annan plats än vårt vanliga kontor eller hem. ZAGG Pro Keyboard 12 släpps nu, lämpad både för mobilt bruk och för en minimalistisk arbetsplats hemma. Dess kompakta och sladdlösa design möjliggör arbete på flera enheter samtidigt och håller samtidigt hemarbetsplatsen ren och prydlig, fri från kablar.

Foto: ZAGG

Likt konkurrenten Logitech Signature Slim – som dock är full size, med numerisk knappsats, så har även ZAGG Pro Keyboard tre knappar för att välja mellan olika enheter. Tangentbordet är kompatibelt med flera operativsystem, inklusive Windows, macOS, iOS, ChromeOS och Android. Tack vare modern bluetooth krävs inga extra drivrutiner eller programvaror som behöver laddas ned eller installeras. Samtidigt gör avsaknad av programvara att tangentbordet inte kan programmeras med makron.

Storleken på ZAGG Pro Keyboard 12 är föredömlig. Detta är verkligen ett kompakt men ändå ergonomiskt riktigt tangentbord du utan större problem kan få ned i vanlig ryggsäck eller datorväska. Knapparna är rundade i designen och motståndet är precis lagom så knapptryckningarna blir precisa och varken svampiga eller stela. Det kräver lite tillvänjning att träffa rätt på grund av den mer kompakta layouten, men efter ett par timmars användning känns det som vilket tangentbord som helst. ZAGG Pro Keyboard hamrar inte in budskapet om miljötänk som många andra idag, men är ändå föredömligt på den fronten – det laddas både genom USB-C (kabel ingår) som fyller på det interna batteriet med en laddning som ska hålla upp till tre månade och det stöder också Qi-laddning genom Qi-laddare eller exempelvis ZAGG Desk Mat, som vi ska testa vi senare tillfälle.

ZAGG Pro Keyboard 12 kan laddas både med USB-C-kabel eller, som här, via Qi. Foto: senses.se

ZAGG Pro Keyboard 12 ingår i en tangentbordsserie som omfattar fem modeller anpassade för olika behov. För den som föredrar trådlöst finns fullstora Pro Keyboard 17 med 108 tangenter, mellanstorleken Pro Keyboard 15 med 99 tangenter och denna, kompakta Pro Keyboard 12 med 78 tangenter. Om du vill ha den numeriska delen, som är vanlig på ett fullstort tangentbord, måste du välja Pro Keyboard 15 eller Pro Keyboard 17. För trådbundna alternativ erbjuder serien Connect Keyboard 12C med USB-C-anslutning och Connect Keyboard 12L för Apple Lightning-enheter. Du som behöver extra kräm att ladda på resan kan spana in mophies förträffliga Speedport 67, som blivit vår bästa resekompis.

ZAGG Pro Keyboard 12 är smidigt, välbyggt och smart designat med både internt batteri som håller länge och Qi-laddning för dig som har utrustningen på skrivbordet. Den stora frågan blir dock lite om målgruppen. De flesta som jobbar idag har ju med sig en laptop med alldeles utmärkt, inbyggt tangentbord. Förr i tiden var surfplattor vanligare på grund av sin smidiga storlek, men med tanke på att Apple nu slipper iPads med samma pris som Macbook-datorer så tror vi att denna en gång så stora nisch blir snabbt krympande. Alla har ju samtidigt alltid med sig smarttelefonen, och den är ju omöjligt att skriva långt på, så för dig som vill resa kompakt, lätt och kanske bara med telefon eller surfplatta så är ZAGG Pro Keyboard 12 en utmärkt följeslagare. Och priset är också attraktivt.

ZAGG skickade recensionsexemplar för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester, utan vi skriver alltid oberoende med er läsare och konsumenter i fokus.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.