Hem Teknik / PrylarKomponenter och tillbehör Test: Kingston Digital Canvas React V60 SD Card (1TB)
Test: Kingston Digital Canvas React V60 SD Card (1TB) recension Silver

Test: Kingston Digital Canvas React V60 SD Card (1TB)

av senses.se

Kingston Digital Canvas React V60 är ett SD-kort är designat för att möta behoven hos videofilmare och professionella fotografer, som kräver hög prestanda och tillförlitlighet från sitt lagringsmedia. Med stöd för UHS-II gränssnitt och en V60 videohastighetsklass, tillåter detta SD-kort att du kan spela in oavbrutet 4K och Full HD samt hantera högupplösta bilder utan problem. senses har testat kortet, mätt och delar ut betyg.

Design och Byggkvalitet

Kingston Digital Canvas React V60 är ett fullsize SD-kort med en robust konstruktion som är vattentät, stötsäker, temperaturtålig och röntgensäker, vilket gör den till en tillförlitlig följeslagare i krävande miljöer. Den kompakta storleken gör det enkelt att hantera och transportera och storleken gör att den passar såväl i enheter för film och foto, som i exempelvis din MacBook Pro (som dessutom ger snabbare läshastighet än adapters).

Foto: senses.se

Prestanda

Tillverkaren klassar läshastigheten upp till 280 MB/s och skrivhastigheten på ungefär 150 MB/s. Vi testade detta i en MacBook Pro och mätte i Black Magic Disk Test:

Canvas React V60 håller utlovad läshastighet på runt 280 MB/s (lite olika siffror per mätning, inom 5% avvikelse) men skrivhastigheten överraskar med nästan det dubbla av vad som utlovats – 238 MB/s räcker inte till morgondagens format (över 4K) men väl för vad som kan behövas idag, för de flesta användare. Snyggt ”underpromise and overdeliver”.

Kapacitet

Kingston Digital Canvas React V60 finns i flera kapacitetsalternativ, från 128GB till 1TB, vilket naturligtvis ger användare möjligheten att välja lagringsutrymme som bäst passar deras behov och budget. Större kapaciteter är idealiska för längre videosessioner och fotografering i RAW-format som kräver mer utrymme.

Prisvärdhet

1TB-versionen är dyrast per lagringsenhet och ligger idag på dryga 3 000 kr medan 256GB kan fås för runt 700 kr och 512GB för 1 400 kr, vilket är ungefär i paritet med konkurrenter av samma specifikationer. Värdet för pengarna måste ändå sägas vara rimligt, med tanke på kortets prestanda och hållbarhetsegenskaper. Priset gör det tillgängligt inte bara för proffs utan också för seriösa amatörer.

Sammanfattning

Kingston Digital Canvas React V60 SD är ett pålitligt val för professionella fotografer och filmare som behöver snabb och säker lagring. Dess höga prestanda, hållbarhet och kostnadseffektivitet gör det till ett utmärkt alternativ i premium-segmentet av SD-kort. Det en god investering om du behöver ett kort som klarar av de krav som moderna enheter för fotografi och film ställer och samtidigt behöver något som inte är känsligt att ta med ut i naturen och på resan. Den enda nackdelen kunde vara priset om man jämför med UHS-I-kort, men för de extra funktionerna och hastigheten, kan den högre kostnaden mycket väl vara värd det.

Kingston skickade recensionsexemplar för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester, utan vi skriver alltid oberoende med er läsare och konsumenter i fokus.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.