Hem Mat Ät som en Hollywood-stjärna #2 – Chateau Marmont (West Hollywood)
Chateau Marmont

Ät som en Hollywood-stjärna #2 – Chateau Marmont (West Hollywood)

av senses.se

Ett av LA:s absolut mest anrika och kända ställen är hotellet/restaurangen Chateau Marmont. Med en historia av rock’n-rollare som gått bananas (Jim Morrison), artister som dött (John Belushi, överdos, fotografen Helmut Newton, kraschade bilen mot en vägg) och kändisar har blivit portade (vi tittar på dig, Lindsay Lohan) för att ha flytt undan notor på 250 000 kr! Men mest av allt är det känt för sin härliga, öppna gård med fantastisk service, god mat och riktigt, riktigt seriös känidsspotting. Lite beroende på hur insatt du är i kändisvärlden så kan vi i princip garantera dig att du får se någon du känner igen, när du än är här. När vi satt och åt lunch hörde vi plötsligt ett energiskt, bekant skratt bakom oss – när vi vände oss om var det Denzel Washington som var på väg ut med sitt entourage (han hade samma look som i 2 Guns, så vi tippar att det var mitt i inspelningen av den filmen). Stället har en strikt anti-paparazzi-policy (och strikt fotoförbud för alla gäster, men vi fuskade) och har ingen direkt insyn från gatan, så därför säger agenter att deras klienter känner sig hemma och avslappnade där. Stammisar inkluderar bland annat Jennifer Aniston, Orlando Bloom och vår egen Alexander Skarsgård.

Chateau Marmont

Foto: Tony Hisgett from Birmingham, UK / CC BY (https://creativecommons.org/licenses/by/2.0)

Chateau Marmont (8221 Sunset Blvd., West Hollywood) ligger mitt på den heta delen av Sunset Blvd, delen som brukar kallas ”The Sunset Strip” i folkmun. ”Slottet” ligger lite avsides, men brer ändå ut sig och pockar på uppmärksamhet med sin neonskylt och tillhörande bakficka. Menyn är – för ett ställe av denna världsklass – inte alls så farlig, utan känns till och med lite laid-back och tillgänglig. De matiga mackorna ligger på runt en hundring och varmrätterna runt 200 kr, och då är 18% dricks redan inkluderat – så det är faktiskt till och med billigt om man jämför med andra ställen.

Vi gav oss på den rekommenderade Bass & Shrimp with avocado, browned garlic and lime – en varmrätt bestående av färska räkor, serverade på en bädd av havsaborre med avokado och gurksallad samt potatismos vid sidan om (108 + 45 för moset, 154 kr). Jättegott, saftigt och fräscht, precis perfekt för en lunch i varma Los Angeles.

Bass and shrimp Chateau Marmont

Foto: senses.se

Andra rätten var Chickpea Panaisse (175 kr) en kikärtsbiff (vegetarisk alltså), med grönkål, quinoa, rödbetor och valnötter. Denna var också riktigt trevlig och lätt, om än inte så jättesmakfull och vi hade kanske önskat någon mer krydda eller liten sås till för att ge den lite ”ompf”.

Chickpea Panaisse Chateau Marmont

Foto: senses.se

Servicen – måste upplevas. Det blev strul med vår beställning, någon slog in något fel i en dator och vi fick en rätt som var rätt och en som var fel. Precis när vi skulle få maten så tittade servitören och insåg att det var fel och sa direkt ”förlåt mig så mycket, låt mig få bjuda på varmrätten som blev fel och en öl var om ni kan tänka er vänta en stund till på att vi får till det korrekt?”. Det är förstklassig service och otroligt trevligt bemötande – alla kan göra fel, men det är hur man tacklar det som sen avgör kundens upplevelse och inte helt sällan, extra dricks.

Marmont serverade också en ganska ovanlig öl, Scrimshaw (50 kr), som var en upplevelse. Denna premium-pilsner från Norra Kalifornien blandar europeisk (väldigt tysk) ölstil med en utsökt ren och fräsch smakupplevelse, avrundad med en skön torrhet. We like, ska se om man kan få hem till bolaget.

Scrimshaw beer Chateau Marmont

Foto: senses.se

Som helhet är Chateau Marmont kanske det bästa stället du kan äta på i LA, om du ser till matkvalitet, pris och kändistäthet. Det är dock bara tvåa på vår lista, för vi har en annan ”vinnare” eftersom vi har fokus på att äta med kändisar. Men vi kan väl säga att Marmont är det mest tillgängliga stället om du vill ha en bra LA-upplevelse. Boka gärna bord innan, det kan bli busy (särskilt kvällar).

Missat någon del i vår följetong? Se hela listan här!

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.