Hem Livsstil En perfekt helg – spa-hotell i Stockholm

En perfekt helg – spa-hotell i Stockholm

av senses.se

Alla behöver koppla av ibland. Och var kan man bättre göra det än på något av de spahotell Stockholm har att erbjuda? Även för dig som bor i staden kan det vara värt att checka ut från stöket i ditt eget kök och checka in på ett spahotell för en helg. Njuta av några spabehandlingar eller helt enkelt titta på alla gamla Bond-filmer i ett svep i en riktigt skön hotellsäng.

Oavsett om du är ute efter egentid, partid i relationen eller en getaway med kompisgänget ska du självklart inte behöva leta bland det digra utbudet av spa-hotell i Stockholm själv. Vi guidar dig till huvudstadens fem bästa etablissemang.

Vad är ett spa-hotell?

Vad ett spahotell är kan verka självklart, men det är faktiskt inte det. Många vanliga hotell har nämligen ”spa” i anslutning till hotellet, men vad som menas med det kan variera kraftigt från hotell till hotell. Om du söker efter spahotell på egen hand ska du vara noga med att leta efter bilder och utbud på spat på hotellets sajt. 

De spahotell vi valt att lyfta är hotell vi räknar som ”riktiga” spahotell, det vill säga hotell där spat är en grundläggande del av verksamheten och hotellets nisch. Väljer du något av dessa hotell kan du känna dig trygg med att inte bli besviken – ett spahotell ska naturligtvis erbjuda betydligt mer än en bastu och en relax.

Stockholms bästa spa-hotel

I den svenska huvudstaden kan du hitta spahotell i allt från brusande citymiljöer till knäpptysta skogsmarker. Vi har gjort jobbet med att lista Stockholms fem absolut bästa alternativ. Du får själv bereda plats i din kalender för din välbehövliga avslappningshelg. 

Ellery Beach House

En beach resort? I Stockholm? Ja, faktiskt. Ute på Lidingö hittar du Ellery Beach House, endast 20 minuters resa från centrala Stockholm. Om du inte kan koppla av i spa-avdelningen på det här hotellet kan du antagligen inte koppla av någonstans. Här är det relaxed vibes som gäller, komplett med cabanas, strandklubb med fyra pooler och en del kulturevenemang.

Yasuragi

Ingen lista över Stockholms bästa spa-hotell är komplett utan Yasuragi. Detta japanskt inspirerade spahotell är många stockholmares första val när det kommer till en helg på spa. Här får du japansk mat av yppersta klass, och en exklusiv japansk badupplevelse. Yasuragis utomhuskällor är perfekta för dig som inte vill störas av ljud och samtal – där är det tystnad som gäller.

Smådalarö gård

Om du vill besöka en av Sveriges största spa-anläggningar och samtidigt få en mycket lugn och behaglig upplevelse, är Smådalarö gårds spahotell ett givet val. Anläggningen är designad av Kerstin Florian, med kropp och sinne som en fullkomlig enhet i åtanke. För möhippor som vill kunna boka spabehandlingar i grupp är Smådalarö gård helt perfekt – på Smådalarö gårds spa finns nämligen Sveriges enda gruppbehandlingsrum.

Grand Hôtel

Faktiskt är det spa som finns på det klassiska lyxhotellet Grand Hôtel så ambitiöst, att Grand kvalar in på listan som ett äkta spahotell. Här är det superlyx som gäller, in i minsta detalj. Grand Hôtel ligger mitt emot Stockholms slott och är det självklara valet för de internationella toppnamn som gästar den svenska huvudstaden. På Grands spa kan den som har råd även boka en privat spasvit för sig själv och eventuella extra gäster.

Blue Hotel and Spa

Om du eftersöker en bra turkisk hamam och basturitualen Aufguss i närheten av Stockholm ska du styra kosan mot Blue Hotel and Spa, mitt ute i Stockholms vackra skärgård. Här kan du njuta lika mycket av dina inbokade spabehandlingar som av den enastående havsutsikten som finns i samtliga hotellrum. 

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_20]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.