Hem Dryck Långresa till Spanien? 4 tips för dig med tajtare budget
marknad

Långresa till Spanien? 4 tips för dig med tajtare budget

av senses.se

Spanien är ett av svenskarnas favoritresmål tack vare sitt behagliga klimat. Även när det är höst och vinter går det att njuta av dagar som påminner om svensk sommar vid Medelhavet. Det går även att få ut lite mer av en tajtare budget i Spanien.

Vill du vara borta lite längre kan du läsa fyra tips som gör att det går att hålla priset nere.

1. Billigare resa när du ska vara borta längre

Är du flexibel med dina datum går det att hitta riktigt billiga flygbiljetter framför allt till fastlandet. Billigaste biljetterna hittar du när det inte är högsäsong som sommartid eller under skolornas lov. Flygplatser som Alicante och Málaga trafikeras även av lågprisbolag dit du kan hitta flygbiljetter för under tusen kronor.

2. Hyr rätt bostad för en längre tid

I lågsäsong kan du hyra bostäder via de lite större bokningssajterna till betydligt lägre pris än i högsäsong. Vill du leva lite billigare kan det vara god idé att titta efter boende som ligger mer centralt i städer och byar. Exempelvis längst kuststäderna vid Costa Blanca finns det ofta stränder i centrum.

Bor du i centrum kan du oftast gå till mycket och blir inte beroende av egen bil. Kollektivtrafiken är ofta väl utbyggd om du vill göra utflykter. När du bor centralt hittar du ofta många lokala butiker bland annat bagerier där du kan handla billigare.

3. Packa med dig svenska produkter

På de flesta större orter i Spanien finns det svenska butiker om du får ett plötsligt sug efter svenska produkter. Däremot är priset betydligt högre än i Sverige. Tänk också på att det är svårt att få tag på snus eller nikotinpåsar som ZYN i Spanien. Det gäller även i områden där det finns många skandinaver. Du får ta med snus och nikotinpåsar för eget bruk till Spanien. Andra produkter som svenskt kaffe och godis är också betydligt dyrare väl på plats så det kan vara en god idé att ta med.

4. Handla billigare på marknader och ät lokalt

I Spanien är det vanligt att det är en större marknad varje vecka. Där kan du framför allt handla billigare frukt och grönt men även kläder och skor. Spanien är överlag ett säkert land men där det förekommer trängsel finns en risk för ficktjuvar. Därför är det bra att vara lite extra försiktig med värdesaker under marknader.

Gillar du att äta ute finns menú del dia (dagens rätt) som serveras mellan ungefär 13:30 och 15:00. För under 15 euro får du i regel tre rätter och dryck ingår. Det bästa är att prova restaurangerna som ligger lite bortom turiststråken. Då äter du ofta bättre och billigare.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.