Hem MobilAndroid Recension: Into The Dead 2 (Switch)
Silver

Recension: Into The Dead 2 (Switch)

av Henric Brandt

De vandrande odöda – zombier – som det finns så många filmer, tv-serier, serietidningar, spel och böcker om hade sitt stora genombrott i med George A. Romeros The Night of the Living Dead från 1968, men ordet zombie är äldre än så. Redan 1930 hade forskare skrivit om “voodoo-zombien” på de karibiska öarna. Själva ordet zombie är baserat på det karibiska ordet zonbi. Det betyder helt enkelt någon som är viljelös eller styrs av någon annan. Fast historier om odöda har funnits sen tidig medeltid. Till exempel hade vikingarna historier om den odöde Draugen, som kommer tillbaka till livet för att slutföra något efter sin död.

Into the Dead 2 - Screenshot Nintendo Switch

Into The Dead 2 är ett i en stor mängd zombie-spel på marknaden och det här bygger på en väldigt enkel premiss: Spring för livet, skjut de zombies som står i vägen för dig och spara din ammunition. För det är väldigt många fler zombies än vad du har kulor till i puffrorna. Det är inte som i World War Z, spelet där du fullkomligt sprejar zombies med bly. Första Into The Dead var ett endless runner som typ Temple Run. Ett spel utan handling och slut; du sprang bara för att komma så långt som möjligt och klara av olika utmaningar. Into The Dead 2 däremot har en enkel men engagerande historia och är uppdelat i banor och kapitel. För varje bana så får du utmaningar som du ska klara av och ju fler du klarar av desto fler stjärnor får du och därmed fler fördelar och guld.

Into the Dead 2 - Screenshot Nintendo Switch

Det finns 60 banor och när du, som jag, kommit till slutet och inte samlat tillräckligt med stjärnor så är det ett väldigt sorgset och ont slut. Så det är bara att ge sig in i det hela igen och skaffa fler stjärnor för att låsa upp de andra två sluten. Det finns en uppsjö av vapen att få loss och du har även en kompanjon, som till en början är en hund du möter men senare kan du även låsa upp björnar och tigrar.

Into the Dead 2 - Screenshot Nintendo Switch

Det här är ett väldigt enkelt spel och snabbt blir det att du vill spela en bana till för att få lite mer guld eller “ska bara uppgradera min hund”. Into The Dead 2 funkar perfekt till Switch, i både bärbart och dockat läge för det är utvecklat till smarttelefoner till en början så allt är designat för en liten skärm.

Into the Dead 2 - Screenshot Nintendo Switch
Det finns många sätt att göra sig av med Zombies.

Det finns två roliga DLCs att ladda ner för en femtiolapp styck. I den ena tar du rollen som Ben (från The Night of the Living Dead) och spelar en 60-tals-inspirerad originalhistoria som kan ses som en prequel till filmen.

Into the Dead 2 - Screenshot Nintendo Switch

I den andra så är du – i likhet med Ghostbusters: The Video Game Remastered – en nyanställd Ghostbuster och är på ditt livs uppdrag i spökfångar-tjänst. Här är det dock tydligt att spelskaparna endast fått använda delar av Ghostbusters-världen. Karaktärerna ser lite udda ut och jag saknar temamusiken. Fast vad kan man begära för en femtiolapp?

Into the Dead 2 - Screenshot Nintendo Switch
Gillar ändå att Egon fick typ samma frilla som i tecknade serien.

Into The Dead 2 finns son free-to-play-app till din telefon och där är det ganska annorlunda mot Switch-versionen. För då det är “gratis” bygger det på att du behöver hundmat för att hunden ska följa med. Slut på hundmat? Köp för 109kr. Du behöver energi för att köra en bana till – slut på energi? Köp för 39kr eller vänta i tre timmar. Så håller det på och snabbt avinstallerar jag det från min telefon. Switch-versionen betalar du en engångssumma för spelet och sen finns det inga fler köp inuti som behöver göras, du har alltid hunden med dig, du har alltid en kniv för att rädda dig en gång och du behöver aldrig vänta för att få köra en gång till. Visst kan jag förstå att man vill tjäna pengar på sitt spel men då borde det finnas ett tak på hur många gånger man kan köpa grejer till spelet och därefter är allt gratis. Så är inte fallet med mobilspelet, utan du kan betala i all evighet om du inte orkar att vänta. Det fanns ett Smurf-spel bland annat som en unge köpte Smurfbär för 60.000kr utan att det stoppades (det löste sig ändå till slut för de stackars föräldrarna – men detta är något som borde regleras).

iOS och Android versionerna bygger på att köpa fördelar med riktiga pengar.

Sammanfattningsvis så tycker jag att Into The Dead 2 ändå är ett roligt spel, men blir lite beklämd över dess start som girig free-to-play-app. Så jag rekommenderar Switch-versionen, men absolut inte iOS- och Android-versionerna.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.