Hem SpelPC Recension: Wizardry – Proving Grounds of the Mad Overlord
Silver

Recension: Wizardry – Proving Grounds of the Mad Overlord

av Henric Brandt

Wizardry: Proving Grounds of the Mad Overlord är det första spelet i Wizardry-serien och släpptes för första gången redan 1981 till Apple II. Nu är det tillbaka i en fullständig 3D-remake med snygg grafik och välgjord ljuddesign. Det här var det första, partibaserade RPG-videospelet som någonsin släpptes, och Wizardry: Proving Grounds of the Mad Overlord är en direkt inspiration till moderna spelserier såsom till exempel Final Fantasy. Remaken bevarar charmen hos klassikern, med många uppgraderingar för moderna rollspelsfans. Skapa ditt team och bege dig in i labyrinten på uppdrag av den galna härskaren Trebor. Sök efter amuletten som stulits av den onde trollkarlen Werdna, strid mot grupper av olika fiender, undvik dolda fällor och ta dig sakta men säkert djupare in i fängelsehålan där Werdna väntar.

Foto: ©2024 – Digital Eclipse - Wizardry: Proving Grounds of the Mad Overlord - Compare between versions picture 1
Foto: ©2024 – Digital Eclipse
Foto: ©2024 – Digital Eclipse - Wizardry: Proving Grounds of the Mad Overlord - Compare between versions picture 2
Foto: ©2024 – Digital Eclipse

Jag har spelat originalet ett par gånger i olika sammanhang, men eftersom det var otroligt primitivt fastnade jag aldrig riktigt för det, även om jag direkt förstod dess storhet. Trots sin enkelhet fanns där en intressant story, och det här spelet la verkligen grunden för framtida RPG (Role Playing Games). Wizardry: Proving Grounds of the Mad Overlord är byggt direkt ovanpå koden från det ursprungliga spelet från 1981. Så även om det ser helt nytt ut, så är det originalspelet. Som extra krydda kan du till och med se det ursprungliga Apple II-gränssnittet medan du spelar.

Foto: ©2024 – Digital Eclipse - Wizardry: Proving Grounds of the Mad Overlord - Bones!
Foto: ©2024 – Digital Eclipse

Även om den legandariska svårigheten hos fienderna inte har ändrats, har förbättringar lagts till på varje område. Hantering av lag, navigering, trolldom och strid har förbättrats och blivit mycket mer överskådligt.

Jag testade Wizardry: Proving Grounds of the Mad Overlord på Nintendo Switch och det här är verkligen ett perfekt spel att ha med på resan. Det är inga som helst problem att se texten eller andra detaljer på den inbyggda skärmen och det är inga laddtider att tala om.

Foto: ©2024 – Digital Eclipse - Wizardry: Proving Grounds of the Mad Overlord - Gas Clouds
Foto: ©2024 – Digital Eclipse

Det enda negativa som jag kan tänka mig att skriva om är att när nostalgi-känslan dalar, så inser jag att även den uppdaterade versionen är ganska primitiv och med moderna ögon mätt är spelet väldigt enkelt utformat. Spelet är som sådant allt annat än enkelt, men just ur en spelteknisk synpunkt.

Foto: ©2024 – Digital Eclipse - Wizardry: Proving Grounds of the Mad Overlord - The Frog door.
Foto: ©2024 – Digital Eclipse

Sammanfattningsvis så vill jag rekommendera Wizardry: Proving Grounds of the Mad Overlord just för att det dels är en väldigt fin remake och om du har nostalgiska känslor för spelet så är det här verkligen ett måste. För dig som aldrig spelat spelet förut och är nyfiken på hur allt började, så är spelet perfekt för det också, men om du inte har varken nostalgi eller intresse, så kommer spelet nog uppfattas som något simpelt.

Digital Eclipse skickade recensionskod för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester.


Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.