Hem Musik Här vår topp 5 från svenska Melodifestivalen 2014

Här vår topp 5 från svenska Melodifestivalen 2014

av senses.se

Mello är över och i år var det väl, som vanligt, en blandad påse med söta och sura låtar. Surheten bestod främst i falsksjungandet ifrån ”åh-jag-tror-jag-dör-av-snygghet” Anton Edwald och Oscar Zia, men vi bjöds också på några riktiga sömnpiller ifrån Ellinor Holmer och Elisa Lindström. På det stora hela är vi dock väldigt nöjda med vinnaren, Sanna Nielsen och hennes ”Undo” och tror och hoppas hon blir farlig i Eurovision (tack vare Robin förra året så måste vi ju kvala in i år, men fördelen med det är att Undo får höras fler gånger). Vi skippar att kommentera ”underhållningen” emellan låtarna, men kan väl konstatera att det i alla fall ser positivt ut för ett lyft nästa år…

Våra topp 5 favoriter? De finner du nedan, med kommentarer. Vilka var dina 5 favvolåtar och varför? Ge oss din synpunkt i kommentarsfältet nedan!

1. Sanna Nielsen – Undo. Segertippad med all rätt, Sanna har en pipa av rang och hon förtjänar absolut sin vinst efter att ha ställt upp 7 gånger i Mello och alltid varit bra. Vi tror starkt på Sanna i Eurovision, även om vi vet att inte alla fastnat lika hårt för powerballaden Undo som vi gjort.

2. Ellen Benediktsson – Songbird. Lite av en skräll direkt till final, men samtidigt också en av festivalens mest förbisedda låtar – kanske för att det är ytterligare en ballad? Ellen sjunger fantastiskt och låten är otroligt fin, lyssna särskilt på texten. Något vi kunde förvänta oss att höra i sluttexterna på en film (en sorglig sådan). Gåshud.

3. Alcazar – Blame it on The Disco. Uber-proffsiga Alcazar gör aldrig oss besvikna, även om vi kanske måste erkänna att låtarna faktiskt låter lite väl lika från år till år (favoritskämt på Twitter ”Kom igen, rösta på Alcazar nu – det är tredje året i rad de ställer upp med samma låt”). Svängig disco-dänga, som vi lär får höra på dansgolven i sommar. Och vilka scenartister de är då!

4. Panetoz – Efter solsken. Japp, dessa grabbar lär aldrig vinna ”coolast i tävlingen”, men deras sångglädje och vibe är smittsamt skön, tycker vi. Påminner mycket om Frankrikes dragiga fotbolls-hejarlåt ”Allez olla olé” från Eurovision 2010.

5. Echo – Outtrigger. Inte den bästa hårdrockslåt som varit med i Mello, men klart en av de bästa kombinationerna scenframträdande/drag. Asball show och cool melodi, i en låt som hade förtjänat en finalplats framför flera av de som faktiskt tog sig dit.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.