Hem Ljud Test: Trust Torro GXT 698 (5.1-ljudsystem)
Torro GXT 698 5.1-surround sound recension senses Silver

Test: Trust Torro GXT 698 (5.1-ljudsystem)

av Henric Brandt

Någon gång under 1995 så fick jag för för första gången uppleva bioljud hemma. Då fanns det inte 5.1-förstärkare, utan det här var mono i de bakre högtalarna och kallades Dolby Pro Logic – men det var episkt ändå. Nu, 24 år senare, så har jag 7.1 Dolby Atmos tillgängligt på redaktionen och hemma har jag en 6.1 DTS-rigg. Bioljud är verkligen något som förhöjer känslan på all underhållning!

Torro GXT 698 5.1-surroundljud

Stöd senses.se: Köp Trust GXT 698 Torro 5.1 Speaker set här till bra pris och hjälp oss med en liten kommission (som inte kostar något extra för dig)

Så när det dök upp ett 5.1-system från Trust, så passade jag på att testa vad det går för. Redan när man öppnar lådan och lyfter ur alla högtalare så slås jag av att de känns väldigt lätta och plastiga. Den kombinerade subwoofern och förstärkaren känns dock väldigt gedigen och kraftfull. En stund senare, när jag har kopplat in alla kablar och kopplat allt via den optiska-ljudkabeln till redaktionens Xbox One X, så är det dags att testa skarpt….

Trust - Torro GXT 698 fjärrkontroll - copyright Trust
Fjärrkontrollen är ett mycket trevligt plus.

Först får jag inget ljud alls, jag läser mig till i den kortfattade quickstart-guiden hur jag ska ställa in Xbox:en för att det ska funka. Fortfarande inget ljud. Jag använder fjärren, men det finns ingen indikation på om den gör något. Sen ser jag ”source”, gör två knapptryckningar och plötsligt badar rummet i ljud. Jösses! Jag var inte beredd på att det skulle bli så här pass bra direkt. Via fjärren kan jag anpassa högtalarna och subwoofern. Det finns ingen indikator någonstans hur nivåerna står, utan jag får enbart gå på det jag hör – vilket såklart är lite synd. Det finns dock en reset-knapp så man kan gå tillbaka till ordinarie inställningar.

Så jag börjar mitt test med att köra Gears 5, ett spel som jag vet hur det låter i Dolby Atmos. Torro GXT 698 visar direkt vart skåpet skall stå med riktig 5.1-känsla och en otroligt maffig bas. Den är direkt och känns många gånger större än systemets litenhet. Jag testar att snurra min gubbe i spelet och här är surround-känslan total då skottlossningen snurrar runt mitt huvud. Mycket imponerande.

the greatest showman

Jag sätter i The Greatest Showman (en film jag också är väldigt bekant med hur den låter) och slår igång en favoritscen. Här visar det sig dock att systemet inte riktigt är lika bra på film som det är på spel. Dialogen blir lite vek och även om basen fortfarande är imponerande så är helheten inte alls lika bra som, då det blir tydligare att fronten saknar den kraft som behövs för att leverera filmens mixning av dialog och effekter.

För att få ut full potential av Torro GXT 698 så behöver du ett speciellt ljudkort till din dator som kan få ut 5.1-ljud. Det går att koppla in vilken källa som helst men du får aldrig surroundkänslan på samma sätt då den informationen inte kan kodas om och skickas ut utan ljudkortet. Till din Playstation 4 och Xbox One kan du använda det direkt och njuta av äkta surround.

Sammanfattningsvis så är det här ett mycket prisvärt system, som funkar bäst till spel men är ändå helt okej till film och musik. Det enda som störde mig först var att man inte kunde stänga av RGB-ljusshowen i subwoofern – det är verkligen inte för alla. Visst det är coolt att ljudet påverkar ljuset men om man sitter i ett mörkt rum och spelar spel så lyser den upp som en ficklampa. Sen märkte jag att om man håller in knappen så går det att stänga av ljuset, inte helt lätt att hitta den funktionen till en början. Jag kan inte riktigt säga att Torro GXT 698 är ett måste, men det är helt klart en rekommendation för du kommer nog inte få ett bättre surroundljud för den här lilla pengen.

Sugen på Trust Torro GXT 698? Köp paketet här och stöd samtidigt din favoritsajt!

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.