Hem LjudHörlurar Recension: Trust GXT 383 Dion 7.1
Silver

Recension: Trust GXT 383 Dion 7.1

av Henric Brandt

Vad är bättre än att njuta av din favoritfilm på högsta volym på ditt biosystem så hela rummet vibrerar? Nackdelen är väl att det kan bli lite dålig stämning om man blir sugen på att se en film på natten. Då behövs ett par ordentliga hörlurar och dagens test av Trust GXT 383 Dion 7.1 kan faktiskt vara lösningen.

TRUST GXT 383 DION 7.1

Simulerat surroundljud i 7.1 kan många gånger vara allt annat än behagligt. Ofta känns det för klent i basen eller att surround-effekterna inte riktigt dyker upp där de ska vara. Trust GXT 383 Dion 7.1-lurarna har jag testat nu under en period och jag är riktigt imponerad av dessa lurar.

Den medföljande dosan kopplas in via USB och det optiska-ljuduttaget på din Xbox One, PS4 eller PC och resultatet är ett rent ljud; ned till minsta detalj. Basen är många gånger kraftigare än på Trust Ironn GXT 430, som ändå har samma storlek på elementen (50mm) och en ganska rejält tilltagen bas – men den räcker ändå inte till. På Trust GXT 383 Dion 7.1 så räcker basen till och blir över.

Lurarna är förvånansvärt lätta att ha på sig och bekväma under långa pass av till exempel The Division 2. Här kommer lurarna verkligen till sin rätt då det är viktigt att höra exakt varifrån fienden skjuter på dig.

På sladden finns en kontrolldosa där du kan ställa spel- och chatvolymen manuellt – utan att behöva gå in och ändra i din konsols inställningar – vilket är väldigt smidigt. Här kan du även stänga av och på mikrofonen. Denna kan du även fälla in i lurarna när du inte använder den. Väldigt smidigt i jämförelse med att behöva plocka av och på den eller att den sitter där hela tiden och är osmidigt i vägen.

Jag har testat Trust GXT 383 Dion 7.1 på i spel och film och ljudkvaliteten parat med surroundeffekten fungerar klockrent till båda. Körde igång en av mina favorit-UHD:er för bild- och ljudreferens, Mortal Engines och tro mig det blir en ljudupplevelse utöver det vanliga!

TRUST GXT 383 DION 7.1
Det blir tyvärr många kablar.

Plantronics Rig 600LX, som är specialgjorda för Xbox är min utgångspunkt för ett par riktigt bra lurar och Trust GXT 383 Dion 7.1 utmanar dem i fråga om ljudkvalitet – men de är chanslösa i smidighet. För Trust-lurarna kopplas in via kabel till din konsol och därmed, om du har det avstånd som vår test-rig har mellan konsolen och soffan så räcker inte längden på kablarna till.

Eftersom Xboxen av någon märklig anledning inte stöder lurar via USB, så måste du även koppla din kontroll till dosan, så att du får ut ljudet till micken. Det blir en massa kablar och friheten blir snabbt trådad och krånglig. Därför finns absolut fördelar med att använda den optiska-ljudutgången, men jag ser även många fördelar i att kunna luta mig tillbaka och njuta av min favoritfilm istället för att behöva flytta på konsolen för att det snålas på kabellängd. Med prislappen på nära tusenlappen kostar de lika mycket som de många gånger smidigare Plantronics RIG 600LX, men har då till fördel att de blir mångsidiga med både USB och optisk anslutning till fler konsoler.

Sammanfattningsvis så är Trust GXT 383 Dion 7.1 väldigt prisvärda hörlurar, med det stora minuset att det blir många kablar som är lite för korta och struliga för att uppsättningen ska kännas helt bekvämt. Så därför blir det inte ett måste, men en solklar rekommendation.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.