Hem LjudHörlurar Test: Trust Ironn GXT 430 Gaming Headset
Silver

Test: Trust Ironn GXT 430 Gaming Headset

av Henric Brandt

Hörlurar är fascinerade. Ljud gör mycket mer för upplevelsen än man tror och jag blev nyfiken att utröna om våra ena referenslurar – Plantronics RIG 600LX – skulle kunna utmanas av de betydligt billigare Ironn GXT 430 från Trust.

trust ironn gxt 430 recension

Redan när man plockar upp Ironn GXT 430 ur kartongen så ger de ett väldigt gediget intryck och även om de är gigantiska så känns vikten lätt (trots sina inte obetydliga 375 gram) och lurarna sitter väldigt bekvämt på huvudet och över öronen. Jag har haft dem på i många timmar utan att de ens har känts av. Det enda som är lite av en nackdel är att de har en metallram mellan hörselkåporna och råkar du slå i den så blir det något av en gong-gong-effekt, som känns sådär kan man säga. 

Ljudet i lurarna är rent och krispigt, men det saknas en hel del bas – vilket är märkligt och lite oväntat då elementen i kåporna är av den större modellen, 50mm istället för vanligare 40mm. När man spelar spel så vill jag känna basen, men den lyser tyvärr en del med sin frånvaro. Ljudet är ändå inte direkt klent, men det saknar den där lilla extra tyngden. 

Mikrofonen sitter i ena hörluren och du kan vrida och vända den som du vill men den känns ändå lite fånig i bland. Dels för att den är så stor och dels för känslan av att jag får den i näsan när jag sätter på mig lurarna. Ljudet i micken är dock superbra och jag har inte fått några klagomål då jag kört spel online eller använt dem till telefonsamtal.

trust ironn gxt 430 recension

Jag har testat dessa lurar med Xbox One X, Nintendo Switch, iPhone 7 och MacBook Pro och på alla ställen har de fungerat som de ska. Det finns en liten volymknapp på sidan av en hörlurarna så man kan höja ljudet, därför rekommenderar vi att du skickar en hög volym från enheten (men inte max) och istället justerar volymnivån på själva lurarna. 

Det jag saknar är en knapp på själva hörlurssladden som gör att du kan styra din telefon, men då Ironn GXT 430 är primärt för gaming så förstår jag varför det inte finns. Ändå har de flesta lurar med självaktning funktionen ändå, som bonus.

Sammanfattningsvis så ligger Ironn GXT 430 i skrivande stund på runt 600 kr och för de pengarna så får man ett par riktigt rejäla och bekväma gaminglurar, som tyvärr blir lite för klena i basen för min smak. Ändå så har de flera andra fördelar så jag vill ändå rekommendera dessa som en bra investering i prisklassen.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.