Hem Teknik / Prylar Test: Creative Live! Cam 1080p
creative live! cam 1080p Silver

Test: Creative Live! Cam 1080p

av Henric Brandt

Att kunna live-streama med bra kvalitet har verkligen blivit ett måste i dagens Corona-tider. Så dagens test är Live! Cam från Creative som klarar väldigt lågt ljus och har 1080p upplösning med 30fps (fps = frames per second = bilder per sekund).

Creative Live! Cam 1080p senses
Foto: senses.se

Redan när jag plockar den lilla tingesten ur kartongen så slås jag av dess litenhet och smidighet. Det är smått genialiskt hur den sätts fast på din skärm eller monitor och om du vill ha en helt annan vinkel finns det möjlighet att sätta den på ett stativ. Det är verkligen perfekt i live-stream-sammanhang, om du inte vill ha samma tråkiga rakt-framifrån-vinkel som annars är standard.

Creative Live! Cam är smidig att ha även på stativ. Foto: senses.se

Installationen är busenkel; du kopplar in den via USB och vips så finns den att välja som standard-kamera i FaceTime, OBS eller vilket streaming-program du än väljer. Det finns även mick i kameran, men även om Creative själva är nöjda med ljudet så tycker jag ändå man ska satsa på en extern mick för bästa resultat.

Det jag kan se som nackdelar med Live! Cam från Creative är att det inte går att göra några som helst inställningar av ljuset, vitbalansen eller kontraster. Det är kanske mycket begärt, men det känns det väldigt snålt att inte kunna göra en enda inställning. Det finns ingen programvara till kameran överhuvudtaget, utan det är bara plug-n-play som gäller.

Demo: Från ljust till mörkt rum (15-30 fps). (c) senses.se

Sammanfattningsvis är detta ändå en mycket prisvärd och användarvänlig webbkamera, som har förvånansvärt bra bildkvalitet. Men, som sagt, jag hade verkligen velat kunna göra fler inställningar. Det kanske är filmskaparen i mig?

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.