Hem Ekonomi Reklam: CFD-handel – en bra investering
daytrading

Reklam: CFD-handel – en bra investering

av senses.se

Det blir allt populärare att handla med CFDs, dvs ”contracts for difference” (på svenska differenskontrakt) och den aktiva handeln med CDFs ökar i Sverige. 

En av de stora fördelarna med CFD handel är att du kan investera i en tillgång du är intresserad av utan att behöva investera i själva bolaget som tillverkar eller tillhandahåller tillgången. På så sätt slipper man stå en risk med själva bolaget utan handlar endast med själva tillgången och spekulerar i dess eventuella prisutveckling. Man kan handla med tillgångar och råvaror över hela världen och det är relativt enkelt att handla i de olika tillgångarna. Olika hävstångseffekter kan också göra att man med en relativt modest kapitalinsats ändå kan nå högre avkastning på sina investeringar. 

https://www.daytrading.se får du bra information om hur du kan jobba med CFDs om du är nyfiken på detta finansiella instrument och vill lära dig mer.

daytrading

Hur fungerar CFD-handel?

När man handlar med CFDs, d.v.s. ”contracts for difference” handlar man med ett slags derivatinstrument, dvs värdepapper för olika finansiella marknader, tex olika aktier, valutor och råvaror. Själva förtjänsten kommer från att man helt enkelt spekulerar i förändringen på de olika tillgångarnas pris, dvs de olika upp och nedgångarna för de olika finansiella marknaderna, men utan att man köper den egentliga råvaran i sig.  

Förväntar man sig att marknaden för en viss tillgång eller råvara ska gå upp så köper man en CDF för just den råvaran. Det kallas för att man ”går lång i marknaden” och fungerar exakt likadant som om man köper en aktie som man förväntar sig ska stiga framöver. Förväntar man sig att marknaden ska gå ner så säljer man sin CFD istället, vilket då kallas för att man ”kortar marknaden”. Just att korta marknaden är ett lite annorlunda sätt att spekulera i tillgångar jämfört med det mer vanliga sättet att investera i någonting som man förväntar sig en värdeutveckling på. 

Fördelar och nackdelar med CDF

En fördel jämfört med andra olika derivatinstrument är att CFDs är enkla i prissättning. En CFD har mer eller mindre samma pris som själva tillgången.  Att enkelt kunna handla många olika slags tillgångar på samma ställe får också ses som en fördel. 

Som nackdel skulle den så kallade hävstångsprincipen kunna tas upp. En hävstång betyder att en mäklare tillåter en belåning på själva ordern och att du då inte betalar fullt värde för ordern. Här kan man få en bra hävstångseffekt om man lyckas med sin handel men man utsätter sig också för en risk då hävstången går åt bägge håll och man kan förlora mer än man satsat i slutänden. 

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.