Hem Ekonomi Hur ser du ditt liv om tio år?
vad drömmer du om?

Hur ser du ditt liv om tio år?

av senses.se

Det är lätt att fastna i ekorrhjulet. Att livet bara ”rullar på”, det blir måndag och fredag stup i kvarten och emellan jobb och dagliga sysslor hoppas man få in lite kvalitetstid med familj, hobbys samtidigt som ska hinna ta hand om sin hälsa med träning och någorlunda vettiga sovtider. En av tillvarons få, hårda, rättvisor är att alla människor – oavsett kön, ålder, klasstillhörighet, hudfärg, religion – har exakt 24 timmar på ett dygn att fördela. Pengar blir såklart en faktor som gör att man kan fördela dessa timmar lite annorlunda, även om det sällan är hela lösningen.

De allra flesta av oss behöver någon gång i livet ta ett lån. Lån ska man tänka igenom noggrant eftersom de a) behöver betalas tillbaka b) kostar pengar, i form av räntor avgifter. Men lån kan vara skillnaden på att komma igång med en dröm (boendet, båten, företaget) och att inte göra det. Enklare.se är ett exempel på en sida där du både kan låna upp till en halv miljon kronor. Sajten är tjänst som jämför och kan hjälpa dig strukturera nya och gamla lån på ett mer förmånligt sätt. De har specialsamarbete med UC, vilket gör att de tar minimalt med upplysningar och står under tillsyn av finansinspektionen, något som krävs för att förmedla lån och krediter i Sverige.

En annan smart grej är att du kan samla alla dina lån, för att på så vis få ned räntor och totala kostnader. På enklares hemsida finns det verktyg för att du ska kunna kontrollera hur mycket du potentiellt kan spara på att konsolidera alla lånen hos dem.

Att ha medlen att leva ett bekvämt liv kan vara att man har råd att leja ut en del av de mindre stimulerande göromålen på tjänster; mat i portioner hemkört till dörren, städ- och tvätthjälp, läxhjälp, bygghjälp och all annan tänkbar RUT och ROT. Detta kan frigöra tid för mer av det du vill ha, eller tid att kunna fokusera på verksamheter och idéer som på sikt kan generera mer pengar i ditt liv.

Det finns ingen genväg till att tjäna lätta pengar (såvida du inte vinner lotteriet som Nicholas Cage i It could happen to you (med den rättframa, svenska titeln Polis ger servitris 2 miljoner i dricks)). Men det finns sätt att vara smart med kostnader och investera i det man tror på. Vart ser du ditt liv om 10 år? Vart bor du? Vad jobbar du med? Vilken dröm har du (förhoppningsvis) förverkligat då? Och vad skulle unna dig själv om du fick till ett bra, långsiktigt sparande?

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.