Hem Allmänt En sommarhälsning

En sommarhälsning

av senses.se

I år har vi verkligen njutit av underbart sommarväder redan i maj, men nu är den officiellt äntligen här – solens egen säsong, sommarens långa, lata dagar där varje solstråle tycks måla livet i ljusare nyanser! Här är kommer en liten sommarhälsning med våra bästa tips för att ta en paus, andas in och hitta plats för lite klassisk sommarglädje och njutning.

Lev Somrigt! Många reser utomlands på sommaren, då den svenska årstiden inte är direkt solsäkrad. Men vi tänker att resan inte behöver leda över kontinenter för magiska äventyr – ibland kan en cykeltur ut från stan till en okänd del av landet vara lika överraskande som att besöka utländsk, ny plats. Utforska de gömda pärlorna nära dig; du vet aldrig vad du kan upptäcka runt hörnet eller kanske närmare än du tror.

Smaka på Säsongen – sommaren är vårt lands kulinariska högkonjunktur! Från jordgubbarnas söta frestelse till nyfångad, lokal fisk. Besök din lokala matmarknad, eller varför inte testa ett nytt recept? Gastronomiska upptäckter väntar och mat smakar alltid bäst ute i friska luften.

Njut och Nattsudda – Med sommarens långa kvällar finns det ingen anledning att stressa ned i bingen när klockan normalt visar sovdags. Du kan faktiskt unna dig att njuta underhållning in på småtimmarna, vare sig det är en tv-serie du sparat eller en av filmerna på skämslistan (som bara blir längre). Varva en klassiker (som oftast blivit klassiker av en anledning) med något nytt. Luta dig tillbaka i soffan med spelkontrollen när alla lagt sig, dra på hörlurarna och starta upp spelkonsolen för att förlora dig i ett äventyr eller dyk in i en ny bok som tar dig på en hisnande resa till nya horisonter. Och om vädret är bra – gå ut och njut en konsert eller teater-förestälning under bar himmel.

Men kom samtidigt ihåg, sommaren är inte bara till för nyfiket utforskande, fix i sommarstugan eller att frenetiskt jaga förströelse. Det är också den bästa tiden för återhämtning, att återknyta kontakten – såväl med människor som med dig själv. Stäng av din smartphone en eftermiddag, ta en promenad längs vattnet, skriv dagbok vid en parkbänk, eller meditera i morgonsolen. Sommaren bjuder på tid och utrymme för reflektion och förnyelse, påhejat av naturens egna rytm. Upptäck glädjen i att bara ta emot när du ligger där på en äng och tittar upp mot himlen för att fantasier om vad molnen som drar förbi föreställer.

Så kära senses-läsare, oavsett hur du väljer att spendera dina sommardagar, så gör det på det sätt som känns bäst för dig. Vi i redaktionen tar också lite ledigt och slår av takten under juli, men det kommer naturligtvis ändå att fortsätta komma spännande artiklar och tester som vi gör i er tjänst.

”Find joy in the ordinary”, det är lite som att hitta en ny favoritsmak i glassdisken!

Varmaste sommarhälsningar,
Gänget på senses.se

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.