Hem Ekonomi Höj värdet på din bostad
höj värdet på din bostad

Höj värdet på din bostad

av senses.se

Även om renoveringar kostar lite pengar kan du få mycket mer tillbaka när du säljer bostaden. Det behöver inte heller kosta särskilt mycket att renovera om du kan göra vissa saker själv. 

Slipa fram fina trägolv

Ett vackert trägolv är alltid en positiv detalj som brukar bidra till en bostads värdeökning. Har du plastmattor eller något annat som täcker trägolven hemma ska du definitivt ta bort det och få fram trägolven igen. Om golvet är repigt och har mörknat kan du slipa det på några timmar. Anlita experter på golvslipning i Stockholm för att få ett perfekt resultat. Du kan även få hjälp med att lacka golvet för att få den yta som du är ute efter. Ett snyggt trägolv är alltid populärt och ger bostaden en tidlös stil.

bostad rum

Renovera ett rum i taget

Fokusera på att renovera ett rum i taget för att inte bli överväldigad. Köket har störst potential att höja värdet, så fokusera på att renovera det till en början. Modernisera det och välj en neutral, men modern dekor för att locka fler köpare. Badrummet är det näst viktigaste rummet att renovera om man vill öka bostadens värde. Tänk på att du måste anlita en elektriker om du ska koppla in el. Att koppla in rör och sådant brukar man själv klara av.

Byt värmesystem

Rätt värmekälla kan höja husets värde med många tusenlappar och därför är det värt att investera i ett nytt värmesystem. De flesta vill idag ha värmepumpar som är billiga i drift och det finns flera olika värmepumpar att välja mellan. En uppskattning är att en bergvärmepump kan höja en bostads värde med 150 000 kronor. Även om det kostar lite att installera får man tillbaka pengarna vid försäljning, samtidigt som du får lägre energikostnader medan du bor i bostaden.

Håll bostaden i fint skick

Få köpare vill renovera eller fixa med en nyinköpt bostad, så det allra bästa du kan göra är att hålla allt uppdaterat och i fint skick. Byt ut vitvaror till moderna modeller, måla fönster och byt ut till energieffektiva fönsterglas. Måla om, byt ut taket och se till att fasaden är hel och fin. Att lägga lite tid på att göra trädgården fin kan också löna sig i slutändan.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.