Hem Ekonomi Få mera över i plånboken till nöjen och intressen
mer pengar i plånboken

Få mera över i plånboken till nöjen och intressen

av senses.se

Många svenskar har en ansträngd ekonomi som kan göra det svårt att få månaden att gå ihop. När man kämpar med en tuff privatekonomi så kan ofta saker som nöjen och intressen få stå tillbaka för att man ska kunna ha råd med livets mest nödvändiga.

Inte så sällan så kan också plötsliga utgifter uppstå som resulterar i att man inte klarar av att betala sina räkningar. Allt från att bilen hastigt och olustigt går sönder till att tvättmaskinen och glasögonen gör detsamma till att ett akut tandläkarbesök är nödvändigt, är alla bara några få exempel på händelser som kan inträffa.

Här så kan ett fördelaktigt lån hos en långivare där man kan låna pengar dygnet runt vara lösningen. Att låna pengar för att kunna betala plötsliga utgifter är såklart inte optimalt samtidigt som det för många kanske inte finns någon annan lösning på en akut ekonomisk situation.

Som alltid när det gäller lån så gäller det att också veta om att man kommer att kunna klara av att betala lånet när det väl är dags. Här är det alltid rekommenderat att man gör upp en budget över sin privatekonomi och sina inkomster och utgifter för att kunna se om lånet är möjligt eller inte.

Innan man sedan ansöker om sitt lån så är det också viktigt att komma ihåg att jämföra lånens räntekostnader med varandra och sedan ansöka till det som passar en bäst. Kom även ihåg att en lagstiftad kreditupplysning tas för varje ansökan som görs, vilket innebär att det är bättre att vara selektiv i sina ansökningar istället för att man ansöker hos allt och alla.

Spara pengar genom att samla dina lån

Något som också blir allt vanligare bland många svenskar är att man har flera lån hos flera olika långivare. Detta kan många gånger bli väldigt kostsamt då man inte så sällan kan få betala höga räntekostnader och dyra tillhörande administrationsavgifter.

Ett riktigt bra sätt att spara pengar och att få mera pengar över i plånboken till andra roligare saker än att betala dyra lån, är att samla sina lån hos en enda långivare. När lånen samlas hos en enda långivare så ansöker man om ett lån som överstiger det sammanlagda beloppet som man har på de dyrare lånen. Med det nya lånet så löser man sedan de dyrare lånen.

En förutsättning för att spara pengar är att den effektiva räntekostnaden blir lägre på det nya samlingslånet än vad räntekostnaderna är på de befintliga lånen. Något som många inte tänker på är att man med flera lån årsvis kan betala flera tusen kronor alldeles i onödan på flertalet administrativa kostnader. Med ett enda samlingslån så sparar man också pengar genom att man som högst kommer att ha en enda administrativ kostnad.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_20]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.