Hem Ekonomi 4 tips på ansöka om lån till nya tekniska prylar
pengar till prylar

4 tips på ansöka om lån till nya tekniska prylar

av senses.se

Olika tekniska hjälpmedel är vanligt i merparten svenska hem idag, vare sig det gäller för jobb, studier eller nöjen. Det finns så många prylar att det kan vara svårt att motstå kallelsen av nya, glänsande enheter, även om de ligger utanför budgeten.

Hur man ska resonera gällande lån är väldigt individuellt. Det beror på vad man prioriterar i livet. Några känner ett starkt behov av att en nyare modell av bil eller motorcykel, medan andra hellre siktar på att upprusta hemmet med nya renoveringar eller nya tekniska prylar som ger mervärde i vardagen.

  • Innan du tecknar ett lån bör du veta vad det innebär för din ekonomi och vara säker på att du klarar av att betala tillbaka på lånet. Lån trots låg kreditvärdighet kan du ansöka om via en låneförmedlare. Då görs din ansökan hos långivare som har lägre krav. Trots låg kreditvärdighet kan du ändå vara benägen att betala tillbaka lånet, beroende på hur mycket du vill låna. Försäkra dig däremot om att du kan betala tillbaka lånet så att du inte försätter dig i en sämre ekonomisk situation.
  • En stor del av Sveriges befolkning ansöker om en form av konsumtionslån, som bland annat innefattar privatlån och olika snabblån. Det stora intresset för denna typ av lån beror bland annat på att man får pengarna inom några dagar. Däremot bör man först ha offrat lite av sin tid till att använda en låneförmedlare, som kan hjälpa till med att förse dig med de lägsta kostnaderna, baserat på dina uppgifter.
  • Sms lån och snabblån med dålig scoring kan vara ett alternativ om din UC-score för tillfället är lite sämre. Var dock ärlig mot dig själv, så du inte riskerar att belasta dig med fler lån och krediter. Om du inte har full koll på hur det ligger till med dina inkomster och utgifter, så skapa enkelt en budget med en budgetkalkyl. Med denna kan du även enkelt se vilken typ av lån som passar dig. Du kan till exempel ha chans att få lägre ränta om du väljer ett lån som inte har utbetalning direkt.
  • Läs om olika lån och se vad som passar dig. Kanske bättre med ett privatlån, som finns i flera utföranden. Med denna typ av lån har du chans att bli beviljad större belopp och om du inte är ensam i hushållet, så kan du diskutera en lösning med att båda parter ställer sig på lånet. Då kommer en av er att stå som huvudsökande, som har främsta ansvar att betala lånet, och den andra personen agerar medsökande. Denne personen utgör en säkerhet, som får stå för betalningar om huvudsökande inte kan betala.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.