Hem Ekonomi Framtidsprognoser för DogeCoin
dogecoin

Framtidsprognoser för DogeCoin

av senses.se

Vad som gör att DogeCoin (eller Doge) speciellt står ut jämför med andra likartade kryptovalutor är dess historia. Billy Markus, en tidigare ingenjör på IBM, grundade kryptovalutan. Ursprungligen började ingenjören utveckla en valuta vid namn Bells, men de önskade göra sin valuta mer tilltalande för investerare. Tillsammans med vännen Jackson Palmer, blev de tipsade, genom Twitter, att välja namnet på sin valuta ifrån memen om hundrasen Shiba Inu. Denna populära meme från 2010- talet går ut på att hunden, som även ser lite bortkommen ut, inte kan stava till någonting – inte ens sitt eget namn. Vännerna Billy och Jackson grundade kort därefter valutan under år 2013, Den fick namnet Doge – en felskrivning av det engelska ordet för hund. Därav spekuleras det att valutan egentligen skapades som ett skämt om den växande populariteten för altcoins.

Hur fungerar kryptovalutan?

I likhet med andra kryptovalutor går det att spåra flödet genom en offentlig blockkedja. I synnerhet betyder det att användare genomför byten med varandra utan att involvera en mellanhand, exempelvis en bank. Själva valutan använder scrypt-tekniken för att verifiera transaktioner på sin blockkedja. Scrypt har en enklare funktion än Bitcoins SHA-256-algoritm, men är likartat andra andra valutor som exempelvis Litecoin och Luckycoin. Genom att använda den här tekniken kan Doge förbruka betydligt mindre energi.

Hur har kryptovalutan ökat i värde?

Redan den 17 december 2013 så hade de utvunnit sex procent av de 100 miljarder DogeCoin som finns tillgängliga på blockkedjan, kort därefter steg värdet med över 300%. Från $0,00026 till $0,00099 USD. I början av sin historia kantades valutan av starka uppgångar, men även några kraftiga nedgångar. Exempelvis blev de utsatta för en omtalad hackerattack på juldagen 2013.

Men valutan som en gång i tiden baar värt en liten bråkdel av en dollar, har under årens lopp ökat i popularitet. Den har även blivit hyllad av Elon Musk och även dess värde växt i en snabb takt. I skrivande stund är DogeCoin värd $0.3 USD.

Hur ser framtidsprognoserna ut?

När priset skjuter upp så kraftigt i värde, är det många som undrar om den verkligen kommer att öka mer i värde. Även om själva värdet av en decentraliserad finansiering genom blockkedjeteknik har ökat markant genom Bitcoins framgång, så finns det aldrig garantier för att värdet kommer fortsätta att öka. Men två relevanta prognoser från experter är:

  • Zakaria M menar att myntet når $1 USD inom 5 år
  • Digitalcoinprice tror däremot att DogeCoin kommer passera $1 USD inom 7 år

I tillägg till detta har vi Elon Musk som ständigt hypar valutan. Samtidigt som det finns de som har tveksamheter om Bitcoins framgångar kan replikeras i DogeCoin. Avslutningsvis, när du investerar i kryptovaluta, bör du alltid genomföra grundläggande analyser och läsa flertalet råd. För att få bästa råden, så rekommenderar vi finanso.se tips för att investera i dogecoin.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.